FORMULA 1

Šef Alfe Romeo: Žalit ćemo se na suce, imamo dokaze da su pogriješili

Foto: EPA

POBJEDNIK 11. utrke sezone Svjetskog prvenstva Formule 1 i 64. izdanja Velike nagrade Njemačke je Max Verstappen u Red Bullu. Do drugog mjesta u kišnoj utrci na stazi Hockenheim stigao je Sebastian Vettel u Ferrariju, dok je kao treći ciljem prošao Daniil Kvjat u Toro Rossu.

Utrku nisu završili Perez, Norris, Ricciardo, Leclerc, Bottas i Gasly, a vodeći vozač prvenstva, Lewis Hamilton, bio je uključen u brojne incidente te na kraju ostao bez bodova.

Šef momčadi Alfe Romeo, Frederic Vasseur, burno je reagirao nakon odluke sudaca da se njegovi vozači kazne s 30 sekundi zbog kršenja pravilnika koji se tiče otpuštanja kvačila pri startu. Poručio je da će se žaliti na tu odluku.

Spremni su ponuditi dokaze kako bi poništili odluku sudaca

Tvrdi da ima dokaze kojima bi se kazne mogle poništiti i time bi oba vozača Alfe bili u bodovima – Raikkonen bi bio 7., a Giovinazzi 8. u konačnom poretku.

”Razočarani smo odlukom sudaca da kazne naše vozače nakon ovako uzbudljive utrke. Tijekom krugova zagrijavanja iza sigurnosnog automobila smo uočili neke anomalije u radu kvačila te smo poduzeli neke mjere da uopće možemo krenuti u utrku. Razlog tih anomalija ćemo istražiti te ćemo onda saznati uzrok toga”, rekao je Vasseur pa dodao: 

”Poštujemo FIA-u i suce, ali ćemo se žaliti jer smatramo da imamo potrebne dokaze da poništimo odluku sudaca. Kimi i Antonio su odvozili vrlo dobru utrku te je momčad odradila dobar posao s kojim smo zaslužili biti u bodovima. Utrka je bila vrlo zanimljiva te je prava šteta da je završila na ovakav način". 

Pročitajte više