VELIKO IZNENAĐENJE Nadal izgubio od 143. igrača svijeta i propustio preuzeti prvo mjesto na ljestvici

Foto: Guliver Image/Getty Images

RAFAEL NADAL šokirao je navijače porazom u osmini finala Mastersa u Montrealu. Izbacio ga je mladi Kanađanin Denis Shapovalov s 3:6, 6:4, 7:6(4).
 
Poraz je Nadala i njegove navijače posebno zabolio jer je zaustavio legendarnog Španjolca u povratku na prvo mjesto ATP ljestvice. Za povratak na tron trebalo mu je polufinale u Kanadi, ali šokirala ga je najveća kanadska nada. 
 
Nakon prvog seta u kojem je Shapovalov osvojio tek četiri poena na Rafin servis, izgledalo je da će to biti još jedna rutinska pobjeda Španjolca. Međutim, domaći tenisač sjajno je otvorio drugi set i poveo 4:1, Nadal se vratio do 4:4, ali je Shapovalov breakom u desetom gemu odveo meč u odlučujući set.
 
A tamo je pravo čudo kako je stigao do tie-breaka... Nadal je u tri gema imao šest break-lopti i nije nijednu iskoristio. U tie-breaku je Španjolac imao 3-0, a onda je do kraja meča od sljedećih osam poena osvojio samo jedan protiv 143. tenisača svijeta. Agresivni Shapovalov je meč završio sa čak 49 winnera, 31 više od suparnika, a Nadal je uspio izgubiti meč u kojem je osvojio pet poena više...
 

 
Nadal će tako u ponedjeljak na novoj ljestvici ostati iza Andyja Murraya, a Shapovalov će se prvi put naći u TOP 100.
 

Pročitajte više