Sestre Zaninović osvojile broncu na US Openu



HRVATSKE taekwondo reprezentativke Ana i Lucija Zaninović osvojile su brončane medalje na turniru G1 kategorije koji se proteklog vikenda održao u američkom Austinu.

Nakon zlatnih odličja na europskom prvenstvu u St. Peterburgu i najjačem svjetskom turniru u Parizu Lucija Zaninović samo je potvrdila vrhunsku formu i kvalitetu dok se starija blizanka na najbolji način vratila nakon lakše povrede koljena. Lucija je na putu do bronce svladala reprezentativke Brazila, Meksika i Francuske koja je aktualna europska viceprvakinja i brončana sa svjetskog prvenstva da bi je na putu prema finalu zlatnim bodom zaustavila europska prvakinja iz kategorije do 53 kilograma Maeva Coutant, također iz Francuske.

Ana je bila bolja od Amerikanke, Šveđanke i Meksikanke da bi na koncu polufinalni meč predala reprezentativki Salvadora pri neriješenom rezultatu 4:4 zbog boli u koljenu. Martina Zubčić izgubila je u prvom kolu iste kategorije od domaće natjecateljice dok se Vedran Golec zaustavio u trećem kolu nakon slavlja protiv Amerikanca i Britanca. Hrvatska reprezentacija se vraća u Zagreb sutra, a već sredinom ožujka putuje na jaki svjetski kup u njemačkom Hamburgu.

Pročitajte više