Shaq prelazi u Cleveland kako bi s LeBronom načinio najjači tandem NBA lige?

U VELJAČI ove godine potiho se prvi put spomenula mogućnost da Shaquille O'Neal u narednoj sezoni pojača redove Cleveland Cavaliersa.

Trenutačno u Clevelandu trešti nezadovoljstvo zbog izgubljenog finala Istočne konferencije NBA lige protiv Orlanda, te tako nisu niti malo materijalizirali sjajnu regularnu sezonu (najbolji omjer lige 66-16) i najbolje igre LeBrona Jamesa, otkada je ovaj došao u NBA ligu.

ESPN piše da su dva dobra prijatelja i nekadašnja suigrača iz San Antonija, Danny Ferry, generalni menadžer Clevelanda i Steve Kerr, predsjednik Phoenixa, obnovili takvu ideju. O dolasku Shaquille O'Neala, košarkaša koji definitivno zna na koji način osvajati NBA prstene, u Cleveland.

Ideja o zamjeni bi glasila: Ben Wallace i Saša Pavlović bi otputovali u Phoenix, a na drugu stranu bi otišao peti strijelac NBA lige svih vremena Shaquille O'Neal.

Inače, u karijeri je Shaq osvojio tri NBA prstena sa Lakersima i jedan s Miamijem.

O'Neal bi sljedeću sezonu u Phoenixu odrađivao posljednju sezonu ugovora za koju bi zaradio 20 milijuna američkih dolara. Zarade u ovoj mogućoj zamjeni bi se preklapale. Jer, Ben Wallace u Clevelandu očekuje 14 milijuna (također zadnja godina ugovora), a Pavlović 4.9 milijuna.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više