Šimunić: Milan neka pričeka

JOSIP ŠIMUNIĆ, nogometaš Herthe i standardni branič hrvatske reprezentacije tvrdi kako je potpis na ugovor AC Milana još daleko.

Šimunić godišnji odmor provodi u rodnoj Australiji, u Canberi, gdje očekuje ishod dogovora na relaciji Hertha - AC Milan.

"Ovdje je vruće. Živa se penje i do 36 stupnjeva Celzijevih. Što mi preostaje, nego kupati se i - igrati golf." - izjavio je Šimunić novinaru Sportskih novosti koji ga je zatekao na odmoru.

Šimunić kaže kako se u Berlin na pripreme vraća 3. siječnja. Kako smo već javljali, Hertha je povukla svoju ponudu za produženjem ugovora, nakon što je Josip odbio posljednju ponudu.

Prema riječima menadžera njemačkog prvoligaša Dietera Hoenessa, u kojem Šimunić igra već šest godina, Hertha je u potrazi za novim braničem.

"To je njezin problem. Već sam vam rekao: ne pristajem ni na kakve ultimatume, na ljeto sam slobodan i tražim korektan odnos. Mislim da sam ga u ovih šest sezona i zaslužio." - rekao je Šimunić.

O prelasku u AC Milan Šimunić nije želio ništa prejudicirati, jer kako kaže želi odmor provesti bez pritisaka.

"O Milanu zasad nema ništa, daleko smo i od ugovora i od predugovora. Pričat ću s menadžerom kad se vratim, ovih dana nisam se htio opterećivati; zar nisam na odmoru!" - zaključio je Šimunić.

Pročitajte više