HRVATSKI NOGOMETAŠI

Sin Darija Šimića propustio priliku za Salzburg: Slavio bih da sam zabio Dinamu

Foto: Igor Šoban/PIXSELL

ROKO ŠIMIĆ, napadač Salzburga, prije mjesec dana napunio je 19 godina. Sin Darija Šimića i mladi reprezentativac Hrvatske, ponikao u Dinamu, sinoć je igrao zadnje četiri minute protiv tog kluba u Ligi prvaka na Maksimiru. Imao je i dobru priliku zabiti u kontri, ali nije pucao, pa je utakmica četvrtog kola između njegovog matičnog i aktualnog kluba završila 1:1.

"Za mene je rezultat dobar jer su oba moja kluba uzela bodove"

Nakon meča je komentirao: "Ravnopravna utakmica. Za mene je rezultat svakako dobar jer su i Dinamo i Salzburg uzeli bodove. Bili smo pod stresom, imali smo i jedni i drugi svoje šanse. Dinamu je trebala pobjeda, kod nas su valjda išli na bod. Bilo je teže nego u Salzburgu. Nije me Dinamo iznenadio jer znam kako igra.

Rekao sam dečkima da očekuju tešku utakmicu, tako je i bilo", izjavio je pa nastavio o tome kako dobiva malo prilika u Salzburgu. Otkako je početkom sezone priključen prvoj momčadi, samo je tri puta bio prvotimac, a četiri minute na Maksimiru su mu prve u skupini Ligi prvaka:

"U Salzburgu je isto prije svake utakmice - nabrijavanje, nema popuštanja. Sretan sam što sam ušao na Maksimiru, tu sam debitirao za Lokomotivu. Treba biti samo pozitivan, upisao sam nastup u Ligi prvaka, doći će nove pripreme u 12. mjesecu, neki igrači će otići, a Salzburg je klub koji razvija mlade igrače, tako da ću dobivati sve više prilika."

"U ovoj grupi sam navijao za sve klubove osim jednog"

Novinare je zanimalo bi li slavio da je zabio pogodak Dinamu."Slavio bih, bio bih sretan zbog sebe, ali nakon utakmice bi mi vjerojatno bilo malo žao zbog Dinama. Sve je otvoreno, navijao sam inače za sve iz ove grupe osim Chelseaja.

Trenutno navijam samo za sebe i svoj klub. Htio bih da prođemo, da stvorim i ja u svojoj karijeri neke rezultate kao što je moj tata u svojoj. Želim svu sreću Dinamu i Milanu, a Chelseaju baš i ne", nasmijao se Šimić, inače rođen u Milanu dok mu je otac igrao za taj klub. Roko Šimić je u ljeto prošle godine prešao u Salzburg uz odštetu od 4 milijuna eura i tako postao najskuplji igrač u povijesti Lokomotive. 

Pročitajte više