Sindikat policije: Huligani će danas prekinuti utakmicu napadom na suca!

Foto: Guliver Image/Getty Images

SINDIKAT policije uputio je dopis Kolindi i Timu, kojim upozoravaju na saznanja do kojih su došli u razgovorima s policajcima koji službu trenutno obnašaju u Francuskoj za vrijeme održavanja Eura.

Upozoravaju na neučinkovitosti Ministra Orepića te ističu "da kolege iz Hrvatske policije očito ovaj kao i većinu drugih problema u osiguranju nogometnih utakmica za vrijeme trajanja Europskog prvenstva nisu shvatili ozbiljno, što i je jedan od razloga nastale situacije."
 
U dopisu se navodi kako imaju saznanja da će na današnjoj utakmici Hrvatska - Španjolska huligani ponovo pokušati napraviti prekid, i to navodno nakon 30 minute, "napadom na suca utakmice od strane jednog navijača".
 
Iz sindikata policije ističu da je MUP u Francusku jučer poslao još samo četiri dodatna policijska službenika što svjedoči da je cijela situacija neodgovorno i neozbiljno shvaćena.
 
Apeliraju na Kolindu da poduzme konkretne mjere s ciljem poduzimanja dodatnih mjera osiguranja i da iskoristi politički utjecaj zbog ostvarenja bolje suradnje hrvatske i francuske policije.
 
 
 
 
 

Pročitajte više