Sjajna Leona Popović po prvi put ušla u drugu veleslalomsku vožnju i osvojila bodove

Sanjin Strukic/PIXSELL

SAMO dan nakon što je osvojila 21. mjesto u utrci alpske kombinacije u švicarskom Lenzerheideu, Leona Popović još jednom ima razloga za slavlje. U današnjoj veleslalomskoj utrci Svjetskog kupa Leona je s brojem 38 prvi put u karijeri doskijala do druge veleslalomske vožnje i na kraju osvojila odlično 23. mjesto.

Nažalost, Leonu su danas mučile povišena temperatura i upala uha, no ni to je nije spriječilo da postigne najbolji veleslalomski rezultat do sada. Leona je prvu vožnju završila na 26. mjestu što joj je omogućilo dobre uvjete na stazi u drugoj vožnji. Dobar startni broj pametno je iskoristila i odradila još jednu vožnju bez većih pogrešaka.
 
Francuskinja Tessa Worley, najbrža nakon prve vožnje, s ukupnim vremenom od 2:10.81 ostvarila je prvu pobjedu sezone ispred Njemice Viktorie Rebensburg koja je bila ukupno samo sedam stotinki sporija. Iznenađenje dana svakako je priredila devetnaestogodišnja Slovenka Meta Hrovat koja se izvanrednom drugom vožnjom probila s 14. na treće mjesto i osvojila prvo postolje u karijeri.
 
Ovo je bio zadnji veleslalom za skijašice prije Olimpijskih igara u Pjongčangu koje počinju 9. veljače, a sutra u Lenzerheideu na rasporedu je još slalom za skijašice.

Pročitajte više