Skijaški skokovi: Pettersen slavio s novim rekordom

NORVEŽANIN Sigurd Pettersen pobjednik je prve stanice novogodišnje turneje "Četiri skakaonice".

Pettersen je na skakaonici Schattenberg u Oberstdorfu ubilježio uvjerljivu pobjedu sa skokovima od 133 i 143 metra. Drugi skok ujedno je i novi rekord skakaonice, ali i cijele novogodišnje turneje. Dosadašnji rekord Četiri skakaonice bio je u vlasništvu Nijemca Svena Hannawalda, koji je 2002. godine u Bischofshofenu skočio 139 metara. Bila je to druga pobjeda Pettersena ove sezone, te četvrta u karijeri.

Drugo mjesto pripalo je Austrijancu Thomasu Morgensternu (132.5 i 129 m), a treće njegovom sunarodnjaku Martinu Hoellwarthu (126.5 i 133). Branitelj naslova pobjednika Četiri skakaonice Finac Janne Ahonen osvojio je tek 13. mjesto, dok je Sven Hannawald, jedini skakač koji je upisao pobjede na sve četiri skakaonice u istoj sezoni (2001/2002) osvojio 18. mjesto.

Vodstvo u ukupnom poretku svjetskog kupa zadržao je Norvežanin Roar Ljoekelsoey, koji je danas zauzeo deveto mjesto. Ljoekelsoey vodi sa 317 bodova, drugi je Petterson (306), a treći Ahonen (288).

Iduća stanica novogodišnje turneje je njemački Garmisch-Partenkirchen (četvrtak), a potom će se najbolji skijaši skakači sele u Austriju, gdje su na rasporedu još dva natjecanja - Innsbruck (4. siječnja) i Bischofshofen (6. siječnja).

Pročitajte više