SKIJAŠKO TRČANJE: NOVI SLUČAJ DOPINGA U FINSKOJ REPREZENTACIJI

Finski skijaški savez u petak je objavio da je jedan od njihovih skijaša trkača bio pozitivan na nedavno održanom svjetskom prvenstvu u nordijskim disciplinama u talijanskom Val di Fiemmeu.

U svrhu zaštite nisu objavljeni nikakvi detalji oko toga o mome bi se moglo raditi dok se ne saznaju rezultati B nalaza, ali za vrijeme prvenstva kružile su glasine da je dopingirana Kaisa Varis. Njoj je zbog visoke razine hemoglobina odmah po dolasku u Val di Fiemme zabranjen nastup na prvim utrkama SP-a, ali nakon pet dana bilo joj je dozvoljeno uključiti se u natjecanje, te je Varis nastupila u utrci štafeta i pomogla svojoj reprezentaciji da osvoji srebro.

Nakon što je finsko skijaško trčanje potresla afera na prethodnom SP održanom u njihovom Lahtiju gdje je čak šestero članova reprezentacije bilo pozitivno na dopiškoj kontroli, tamošnji je savez oštrim mjerama pokušao iskorijeniti doping, a predsjednik Seppo Rehunen je rekao kako će podnijeti ostavku ukoliko i B nalaz spornog natjecatelja bude pozitivan.

Pročitajte više