Škotima otpao kapetan Fletcher, Talijanima Balotelli i Pazzini, Robben ne igra za Nizozemsku

EUROPSKE se nogometne reprezentacije pripremaju za zaključne kvalifikacijske dvoboje u raspletu kvalifikacijskog ciklusa za Euro 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.

Nizozemci su u srijedu ostali bez Arjena Robbena, koji se povukao se zbog problema u preponama. Otprije su izborniku Bertu van Marwijku otpali golman Maarten Stekelenburg i branič Hedwiges Maduro.

Dvobojima s Moldavijom i Švedskom svjetski doprvaci, međutim, mogu pristupiti spokojno jer su već osigurali nastup na Euru.

Zbog upale krajnika bez ponajboljeg je igrača ostao škotski izbornik Craig Levein. Veznjak Manchester Uniteda i kapetan reprezentacije Darren Fletcher neće igrati u petak protiv Lihtenštajna. Izbornik se svejedno nada da će zaigrati protiv Španjolske sljedećeg utorka.

Škoti imaju još male izglede za dostizanje drugog mjesta, koje trenutačno s dvama bodovima prednosti drže Česi.

Španjolcima je u srijedu otpao Sevillin napadač Alvaro Negredo, i to zbog ozljede bedrenog mišića lijeve noge. Svjetske i europske prvake, također kvalificirane za idući Euro, očekuju dvoboji protiv Češke i Škotske.

Problema ima i talijanski izbornik Cesare Prandelli, kojem su u srijedu otpala dvojica napadača: Mario Balotelli zbog problema s leđima i Giampaolo Pazzini zbog ozljede pete. Ostao je Prandelli također i bez beka Domenica Criscita, koji je ozlijedio mišić.

Nakon najnovijih je ozljeda izbornik u reprezentaciju pozvao Pabla Osvalda, Romina novog centarfora inače rođenog u Argentini, te braniča drugoligaša Torina Angela Ogbonnu.

U srijedu Talijani, koji su se također plasirali kao prvoplasirana momčad skupine, igraju sa Srbijom.

Ostaje upitan nastup Villarrealova napadača Giuseppea Rossija, koji je tijekom provjerne utakmice u utorak ozlijedio koljeno.

Pročitajte više