TRANSFERI

Škotski mediji: "Pljuvač i najveći Gerrardov promašaj potjeran je u Osijek"

Foto: Gulliver / Getty Images

EROS GREZDA (24), krilni napadač kojeg je Steven Gerrard prije godinu i pol doveo iz Osijeka uz odštetu od dva milijuna eura, vratio se u Hrvatsku kao najveći promašaj trenera Rangersa.

"Albanski promašaj, poznat po nedisciplini i pljuvanju protivnika zbog čega ga je trener Gerrard javno kritizirao, pridružio se bivšem klubu Osijeku. Nije se uspio nametnuti na Ibroxu te se nakon razočaravajućih godinu i pol u Glasgowu za stalno vraća u klub iz kojeg je došao u Rangerse", pišu škotski mediji. Ne navode koliku je i je li Osijek uopće platio odštetu za Grezdu. On za Rangerse nije igrao još od travnja prošle godine, a ukupno je za slavni škotski klub nastupio samo 17 puta i postigao dva gola, oba u pobjedi 7:1 nad Motherwellom. 

Gerrard se zaljubio u igrače iz HNL-a: Dvije ljubavi su uzvraćene, jedna završila debaklom

Slavni Gerrard je u ljeto 2018. na početku prve trenerske gaže, po preuzimanju Glasgow Rangersa dokazao da je veliki fan HNL-a. Naime, u prvom prijelaznom roku kao trener škotskog velikana doveo je čak tri igrača iz hrvatske lige; Nikolu Katića iz Slavena te Osijekov dvojac Bornu Barišića i Erosa Grezdu.

I dok su se prva dvojica ustalila u prvoj momčadi te često pružaju sjajne igre zbog kojih ih trener javno hvali, treće od navedenih pojačanja Gersa iz HNL-a pokazalo se velikim promašajem.

Briljirao u HNL-u pa potonuo u Rangersima

Grezda je igrajući za Lokomotivu i Osijek postao jedan od najboljih ofenzivaca HNL-a i reprezentativac Albanije. Gerrard je za njega Osijeku platio dva milijuna eura i davao mu prilike, ali Grezda ih nije iskoristio. Trener ga je zato poslao u rezervnu momčad kako bi održao formu prije nego što ga Rangersi uspiju nekome prodati, ali Grezda je ondje napravio nešto skandalozno i neoprostivo. 

Skandalozni ispadi pred djecom

Na utakmici revijalnog turnira za rezerve i djecu, koji nosi ime po keksima s karamelom, pljunuo je suparničkog braniča. Nakon utakmice s Ballymenom odbio se rukovati s igračima protivničke momčadi, a izlazeći s terena svađao se s navijačima. Njegovo ponašanje bilo je toliko loše da se Grezdin suigrač Greg Docherty došao ispričati u svlačionicu Ballymene.

"Nitko tko se tako ponaša neće nositi dres Rangersa"

Steven Gerrard ovako je komentirao Grezdin ispad: "Eros mora znati da ako se ponaša tako, neće predstavljati ovaj klub ni na jednoj razini. Ovdje ne toleriramo pljuvače, nego se trudimo poštovati suparnike. Nitko tko se tako ponaša neće nositi dres Rangersa, tako da ćemo to riješiti. Ali moram sjesti licem u lice s Erosom i ostalim igračima i čuti njihovu verziju događaja. Ako se dokaže da je kriv za ono za što ga se tereti, za njega više nema mjesta."

Barišić i Grezda bili su zajedno otpisani u Rangersima, ali prvi je sada idol navijača, a drugi protjeran 

Zanimljivo, nakon spomenutog Grezdinog nastupa u travnju, on je u tom mjesecu još jednom zaigrao za Rangerse, ali za U23 momčad. Na poluvremenu prijateljske utakmice protiv odgovarajuće ekipe Liverpoola, koju su Gersi izgubili 0:4, kao najgori na terenu igru su napustili Grezda, ali i Borna Barišić. Obojici je Gerrard rekao da na njih više ne računa.

Lijevi bočni nakon toga se ispričao treneru i igračima te zapeo na pripremama, za što je nagrađen sjajnom aktualnom sezonom u kojoj namješta ključne golove u prvenstvu i Europi, dok se Grezda otpisan vraća u Osijek. 

Pročitajte više