TRANSFERI

Sky: Gotovo je! De Ligt večeras dolazi u Torino, sutra liječnički

Foto: EPA

DOGOVORENI su i posljednji detalji De Ligtova transfera u Juventus, piše Sky Italia. Nizozemac bi večeras trebao stići u Torino, gdje će sutra odraditi liječničke preglede te potpisati ugovor po kojem će zarađivati sedam i pol milijuna eura godišnje uz bonuse. 

Dva kluba dogovorila su odštetu od 75 milijuna eura fiksno uz bonuse, čija visina još nije poznata, ali nagađa se da bi uz njih De Ligt mogao postati najskuplje plaćeni stoper u povijesti nogometa. 

Već neko vrijeme bilo je jasno da će doći do ovog transfera, ali čekalo se da se dogovore svi detalji ovih sad već povijesnih pregovora. 

"Znali smo već neko vrijeme da će se ovo dogoditi. A ako se već i mora dogoditi, onda je najbolje da to bude sada tako da odmah drugi klinci mogu zaigrati na njegovom mjestu", rekao je Erik Ten Hag, trener Ajaxa. 

Nizozemac je briljirao prošle sezone s Ajaxom. Bio je jedan od ključnih igrača na putu do dvostruke krune u domaćem prvenstvu, a u Ligi prvaka Ajax je senzacionalno stigao do polufinala, no nesretno je ispao golom Tottenhama u zadnjoj sekundi.

Pročitajte više