lige petice

Sky Italia: Zlatan napušta Milan, ostaje mu samo jedna opcija za nastavak karijere

Foto: Epa

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ jučer se vratio u momčad Milana i na prvenstvenoj utakmici protiv SPAL-a zamijenio Antu Rebića. No kako piše Sky Italia, legendarni švedski nogometaš na kraju sezone sigurno će napustiti klub sa San Sira. Razlog je formalno novac, no problem je u sukobu s upravom.

Naime, izvršni direktor Milana Ivan Gazidis ne želi 38-godišnjeg Ibrahimovića u momčadi, pogotovo nakon što mu je Šveđanin okrenuo leđa i otvoreno stao na stranu Bobana i Maldinija. Gazidis mu to nije oprostio i samo je čekao razlog da ga se riješi.

Pronašao ga je u iznosu plaće koju je Zlatan tražio. Jedan od najboljih napadača modernog doba tražio je šest milijuna eura godišnje, a Milan navodno planira provesti mjere štednje i ta se cifra nikako ne uklapa u predviđeni budžet kluba za iduću sezonu.

Sky piše da nakon Milana za Ibrahimovića postoji samo jedna opcija ako ne namjerava ovog ljeta završiti karijeru. To je povratak u domovinu, gdje bi nastupao za švedski Hammarby, klub čije dionica posjeduje.

Ibrahimović se u siječnju iz MLS lige vratio u Milan, za koji je u 11 utakmica postigao četiri gola. U prethodnom mandatu od 2010. do 2012. sudjelovao je u osvajanju posljednje titule u Serie A 2011.

Pročitajte više