TRANSFERI

Sky Sports: Real će prodati Kovačića i Jamesa da bi doveo veliku Zidaneovu želju

Foto: Getty Images / Guliver Image

IAKO se kalkuliralo da će Real ovog ljeta imati 500 milijuna eura za dovođenje pojačanja, Madriđani su to brzo demantirali pa će, ako žele dovoditi skupe prinove, morati namaknuti novac prodajom nekolicine igrača, a jedino tako i mogu ostati u okvirima financijskog fair-playa.

Najveća želja Zinedinea Zidanea je Eden Hazard, za kojeg Chelsea traži 116 milijuna eura, a Sky Sports piše da taj novac Real namjerava namaknuti prodajom Matea Kovačića i Jamesa Rodrigueza.

To bi bila i logična odluka jer su obojica na posudbama - James u Bayernu kod Nike Kovača, Kova baš u Chelseaju - pa bi naš reprezentativac teoretski mogao biti i uključen u transfer jer Maurizio Sarri tvrdi da želi zadržati Kovačića i iduće sezone.

Rodriguez bi otišao u novu sredinu, ali to će mu od danas biti jednostavnije jer je dobio španjolsku putovnicu i više se u Europskoj Uniji neće voditi kao stranac.

Kovačića, piše Sky Sports, Real planira prodati za 50 milijuna, a Rodriguez bi mogao ostati u Bayernu za 42 milijuna aktivira li bavarski klub klauzulu o otkupu nakon posudbe. No kako se to najvjerojatnije neće dogoditi, Real bi mogao dobiti i više, s obzirom na novi detalj u obliku putovnice.

Kad bi se sve te kalkulacije i ostvarile, Real bi morao nadodati još 24 milijuna da dođe do potrebnih 116 za dovođenje Belgijca.
 

Pročitajte više