Slavlje Cedevite nakon Zvezde: "Znali smo da nisu toliko bolji od nas"

Foto: Hina

JOŠ jednom su košarkaši Cedevite bili bolji od prvaka ABA lige, u Beogradu su Crvenu zvezdu porazili sa 80:79 u dramatičnoj završnici preokretom u posljednjim sekundama. Time je momčad Veljka Mršića pobjegla izravnom konkurentu na drugom mjestu ljestvice.

> Drama u Beogradu: Cedevita u posljednjim sekundama srušila prvake

> Pogledajte kako je Cedevita šokirala Beograd

"Ovo je važna pobjeda. Nastavili smo seriju odličnih rezultata u ABA ligi, no igra može i treba biti još bolja i konstantnija. Na tome možemo još dosta raditi. Nakon naše dobro odigrane prve četvrtine, Zvezda je kontrolirala utakmicu sve do zadnjih šest-sedam minuta utakmice. Međutim, kao i dosta puta do sada, pokazali smo da imamo karakter. Dečki su odigrali jako dobru završnicu i obrambeno i napadački i na kraju smo zasluženo pobijedili", izjavio je ponosan trener Cedevite.

"Volio bih da bude još puno brže i da igramo u većoj brzini. Još uvijek to nije nivo na kojem bi trebali biti, no u završnici u kojoj su Pullen, White, Babić i Bilan pogodili važne šuteve obrambeno su svi dobro reagirali. Kontrolirali smo i skok, bez obzira što smo bili s četiri vanjska igrača kada je White na poziciji četvorke igrao zadnjih šest-sedam minuta. Slično kao i u utakmicama u Istanbulu i u Milanu i u ovu smo okrenuli u našu korist", dodao je Mršić.

"Ovo je sigurno vruće gostovanje. Čini nas zadovoljnim da smo uspjeli ovdje dobiti i pokazati karakter. No, već u četvrtak je nova utakmica", dodao je Mršić, kojega sada očekuje euroligaško gostovanje kod Darussafake.

Bilan: Prava euroligška utakmica

Bilan je ponovno odigrao kapetanski i zabio 19 koševa: "Ovo je bila stvarno prava euroligaška utakmica. Dva jaka protivnika i dvije odlične ekipe koje dobro igraju na oba fronta. Mislim da smo odigrali pametnu utakmicu. Čekali smo našu priliku. Oni se na kraju nisu snašli. Dosta smo im dobro obranili pick, šutnuli su par ishitrenih šuteva, a mi smo naše šuteve pogodili i to je bilo to."

Hrvatski prvaci bili su i u dvoznamenkastom zaostatku nakon što su pred poluvrijeme ispustili početnu prednost, ali uspjeli su se vratiti u igru u punom Pioniru.

"Pohvalio bih ekipu. Vjerovali smo da se možemo vratiti čak i kad su oni otišli na 10-12 razlike. Znali smo da oni nisu toliko bolji od nas, da trebamo igrati čvrsto i da će doći naša šansa. Ona je i došla i iskoristili smo je", dodao je kapetan Cedevite, prenosi službena stranica kluba.

Pročitajte više