Slovenci bijesni, Bišćan bi mogao ostati bez posla i prije prve utakmice: "Potpisao za Olimpiju, a nema licencu ni za drugu ligu"

Foto: Facebook

NAKON što je mali Rudeš uveo u Prvu HNL, Igor Bišćan preko noći se prometnuo u hit trenera. Senzacionalan rezultat postignut s Rudešom probio je granice Hrvatske i izazvao interes u regiji.
Tako je slovenski portal Nogomania prvi otkrio kako Milan Mandarić, vlasnik ljubljanske Olimpije i nekoć prvi čovjek Portsmoutha koji je uveo u Premiership, želi Bišćana, čiji je fan još od vremena kad je Igor igrao u Liverpoolu.
 
Čitava priča se na koncu pokazala točnom. 
 
''Veselim se novim izazovima. Olimpija je veliki klub s velikim potencijalom i odličnim preduvjetima za uspjeh. Detaljno sam analizirao Olimpijin sastav i svakog igrača. Počinjem raditi odmah, nemam puno vremena'', rekao je bivši reprezentativac Hrvatske početkom mjeseca.
 
No, početak jedne lijepe i plodne suradnje mogao bi neslavno propasti. Bišćan bi, kako piše slovenski Dnevnik, mogao ostati bez posla i prije nego što njegov klub odigra prvu službenu utakmicu.
 
O čemu se radi?
 
Bišćan posjeduje Uefinu A-licencu, koja mu omogućuje vođenje kluba u seniorskoj konkurenciji tek od trećeg ranga natjecanja prema nižim ligama u Sloveniji, ali i Hrvatskoj, potvrdio je ravnatelj Nogometne akademije Hrvatskoga nogometnog saveza Vatroslav Mihačić.
 
Drugim riječima, prema tvrdnjama Mihačića, Bišćan nije imao uvjete ni za vođenje Rudeša, no kako kaže ravnatelj Nogometne akademije HNS-a, proces dobivanja potrebne licence za bivšeg hrvatskog reprezentativca ne bi trebao biti preveliki problem.
 
''Da bi mogli voditi klubove u prvoj ili drugoj ligi te u europskim natjecanjima, treneri moraju imati UEFA-inu PRO-licencu. Igor je prošao sve teorijske ispite da bi ju dobio i još mu samo preostaje završni ispit. Diplomu može dobiti za manje od deset dana'', umirio je Mihačić uspaničene Slovence.
 
Iz novog Bišćanovog kluba nisu bili raspoloženi za neke opširnije komentare, tek su se oglasili šturom izjavom kako klub radi sve što može da bi Igor dobio diplomu u što skorijem roku.
Dnevnik piše kako Bišćan nije želio odgovoriti kad je stekao A-licencu niti kad je počeo školovanje za PRO-licencu, pa je zaključio da je nekadašnji igrač Liverpoola dobio visoki trenerski status od HNS-a na ''lijepe oči''.
 
Kako bilo, misli li ostati na klupi Olimpije Bišćan će morati diplomirati što prije, jer početak sezone je pred vratima. Utakmicu prvog pretkola Europa lige Olimpija će igrati 29 lipnja, a protivnika će, baš kao i Osijek, Hajduk i Rijeka, doznati nakon ždrijeba u Nyonu u ponedjeljak.
 
 

Pročitajte više