SLIKA SLOVENSKIH ZVIJEZDA ODUŠEVILA SVIJET Pogledajte kako su Dončić i Dragić pozirali prije 10 godina

Foto: Fiba

LUKA DONČIĆ i GORAN DRAGIĆ briljiraju na Eurobasketu. Dva slovenska asa senzacionalno su svoju reprezentaciju doveli do finala kao idealno utjelovljenje ofucane frazetine "savršena kombinacija mladosti i iskustva".

Jer 18-godišnji Dončić najbolji je mladi košarkaš svijeta, što dokazuje na svakoj utakmici EP-a, a 31-godišnji Dragić ima gotovo desetljeće iskustva u NBA-u i to se itekako vidi u prijelomnim trenucima utakmica na Eurobasketu.
 
Ali prije deset godina bili su daleko od finala EP-a, NBA play-offa, Eurolige, Reala i Miamija.
 
Dragić se tada, nakon avanture u Španjolskoj, vratio na kaljenje u Sloveniju, u Olimpiju. 
 
Klincima koji su trenirali u najmlađim kategorijama ljubljanskog kluba, slikanje sa svjetskim prvakom s U-20 reprezentacijom, koji je sa seniorima upravo igrao na SP-u i EP-u, bilo je kao da su vidjeli izvanzemaljca.
 
Jedan od tih dječaraca, 2007. impresioniranih dolaskom 13 godina starije zvijezde u usponu na njihov trening (zaokružen na fotografiji lijevo), bio je tada tek osmogodišnji Luka Dončić, kojeg prepoznajemo na desnoj strani kao rumenog klinca.
Deset godina kasnije njih dvojica ravnopravno igraju i savršeno surađuju u reprezentaciji Slovenije kao NBA zvijezda i onaj koji će to postati. 

Pročitajte više