SMIJE SE U FACU ŠPANJOLSKOJ Slovenski ubojica dječjeg lica gleda je s glavne naslovnice

Screennshot: Marca

LUKA DONČIĆ (18) predvodio je Sloveniju u senzacionalnoj pobjedi 92:72 nad favoriziranom Španjolskom u polufinalu Eurobasketa, zbog čega je zaslužio raritetnu čast.

Marca, svjetski ugledni i kultni sportski dnevnik iz Madrida, daleko najčitanija specijalizirana novina u zemlji i ukupno drugi najčitaniji dnevni list u Španjolskoj, preko cijele naslovnice razvalio je slovenskog tinejdžera koji im je, kako piše velikim slovima "uzeo europsku krunu".
 
Mjesto inače rezervirano ekskluzivno za nogometne superzvijezde, prije svega Reala, danas krasi Dončić pobjednički raširenih ruku i s poznatim dječačkim osmijehom.
 
 
"Sloveniju, briljantnog finalista, do veličanstvene pobjede nad Španjolskom vodio je Realov biser i pri tome došao na korak do triple doublea." dodaje Marca uz veliki naslov o kradljivcu krune.
 
Ipak, ovo nije još raritetniji slučaj da na njenoj naslovnici završi "nenogometaš" i k tome još stranac, barem ne potpuni. Jer kako je Marca istaknula, Dončić je dijete Reala i Madrida. U tom klubu i gradu već je pet godina, gotovo trećinu života.
 
Tako da je Dončić pobijedio svoju drugu domovinu. 

Pročitajte više