ITALIJA

Smijenili Sašu Đorđevića, prijetili otpuštanjem još dvojice Srba pa ih sve pomilovali

Foto: Getty Images

SLAVNI talijanski košarkaški klub Virtus iz Bologne jučer je s klupe smijenio bivšeg srpskog izbornika Sašu Đorđevića, najavio otpuštanje Stefana Markovića jer je javno kritizirao tu odluku te stavio pod upitnik budućnost Miloša Teodosića u klubu.

Samo 24 sata kasnije došlo je do potpunog preokreta i sva tri Srbina ostaju u klubu.

Virtus je odlično krenuo u sezonu u Eurokupu sa šest pobjeda iz sedam utakmica, ali je u domaćem prvenstvu na neuvjerljivih 4-4, a uprava je procijenila da je smjena trenera najbolje rješenje.

Bivši srpski reprezentativac Stefan Marković, koji je u Virtus stigao na ljeto 2019., pet mjeseci nakon Đorđevića, na društvenim je mrežama kritizirao tu odluku.

"Kad ljudi koji ne razumiju košarku donose odluke", napisao je Marković uz vijest o otkazu.

La Gazzetta dello Sport nakon toga je objavila da je i Marković blizu otkaza, Tuttosport je još dodao da ga suigrači ne vole, a talijanski mediji počeli su kalkulirati i o sudbini Miloša Teodosića, kojeg je Đorđević također doveo prošle godine.

Virtus je već počeo tražiti novog trenera, a jedan od kandidata bio je - Saša Đorđević. I zaista, dojučerašnji trener danas se ponovno sastao s upravom i dobio natrag jučer izgubljeni posao.

Direktor kluba Luca Baraldi najavio je da neće biti ni posebnih posljedica ni za Markovića, osim financijske kazne.

Pročitajte više