"Smrt novinarima!", u potpisu BBB Zagreb

"SMRT NOVINARIMA" grafit je koji je osvanuo na zgradi zagrebačkog ZET-a na Remizi, a u potpisu stoji "BBB Zg".

U posljednjih nekoliko dana zabilježeno je nekoliko incidenata - što između navijača i slučajnih prolaznika koji, prema policijskim izvješćima, ničim nisu izazvali njihovu nasilnu reakciju - što između navijača međusobno.

Nakon ubojstva 18-godišnjeg Frane Despića, vatrenog navijača Dinama, koji je u subotu izboden nožem u zagrebačkom parku Ribnjak, internetom su počele kružiti informacije kako pojedini pripadnici Bad Blue Boysa pripremaju osvetu protiv nekih subkulturnih skupina.

PU zagrebačka izvijestila je jučer o napadu koji se dogodio prekjučer pola sata iza ponoći na području Dubrave, u Ulici Javora, kada je petoro pripadnika Agram Crewa napalo četiri muškarca i jednu ženu, koji su im na kraju uspjeli pobjeći.

Na odmorištu Vukova Gorica na A1, autocesti Zagreb - Split, došlo je prekjučer do masovne tučnjave u kojoj je sudjelovalo 50-ak osoba.

Iz Udruge navijača Dinama reagirali su priopćenjem u kojemu su se izjasnili kako "ne kreću ni u kakve napade" te su se ogradili od incidenata.

Policija šuti o detaljima, ali "čini sve za sigurnost građana"

"Mir i sigurnost Zagrepčana je donekle narušena, ali mi u policiji smo se pripremili da huliganima stanemo na kraj", kazao je jučer načelnik PU zagrebačke Marijan Tomurad.

Ipak, glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba na danas održanoj novinskoj konferenciji tek se kratko osvrnula na nekoliko incidenata koji su se u posljednjih nekoliko dana dogodili u Zagrebu, a koji su povezani s navijačima.

"Policija će učiniti sve da se građani osjećaju sigurno, spremni smo odreagirati, o detaljima istrage ne može reći ništa", kazala je.

K.C.
Foto: Index

Pročitajte više