Soderling obranio naslov u Rotterdamu

ŠVEĐANIN Robin Söderling, četvrti tenisač svijeta i prvi nositelj, obranio je naslov pobjednika ATP turnira u nizozemskom Rotterdamu. U finalu je nadigrao Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu 6:3, 3:6, 6:3.

Bio je Šveđanin koncentriraniji u izjednačenom dvoboju i manje griješio. U odlučujućemu, trećem setu, breaknuo je Francuza, 18. igrača ATP-ova poretka i osmog nositelja, u osmom gemu za 5:3 vodstvo, te potom sigurno odservirao za pobjedu.

Bila je to četvrta pobjeda Söderlinga u četvrtom meču protiv Francuza. Prvi mu je put Tsonga uopće uspio uzeti jedan set.

Söderlingu je ovo drugi osvojeni turnir ove godine. Slavio je i u australskom Brisbaneu. Ove ga je sezone jedini uspio pobijediti Ukrajinac Aleksandr Dolgopolov. Dogodilo se to u osmini finala Australian Opena. Šveđanin je tako na fantastičnom ovogodišnjem omjeru od 13:1.

Impresivan je i njegov niz u Rotterdamu, gdje je treći put zaredom igrao finale. Osvojio je naslov i prošle godine, dok je 2008. igrao finale. Prije šest godina ispao je u prvom kolu. U Rotterdamu tako trenutačno ima niz od deset uzastopnih pobjeda. Ukupno je, kad je roterdamski turnir u pitanju, na omjeru 14:2.

Ovim je naslovom 26-godišnji Söderling došao do osme titule u karijeri.

 

ATP Rotterdam, finale:

Söderling (1) - Tsonga (8) 6-3, 3-6, 6-3

Pročitajte više