Šok u Sevilli: Honda i greška Palopa odveli CSKA u četvrtfinale Lige prvaka

GOLOVIMA Čeha Tomaša Necida i Japanca Honde ruski je CSKA u gostima svladao Sevillu i nakon moskovskih 1:1 plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka. Na povijesnom uspjehu trebaju zahvaliti i španjolskom golmanu Palopu koji je nespretnom reakcijom kod drugog pogotka pridonio protivničkom slavlju. Počasni gol za domaćine postigao je Perotti. Ovim su plasmanom igrači Leonida Sluckog ponovili uspjeh iz sezone 1992/1993, kada su, u premijernom izdanju Lige prvaka, također izborili četvrtfinale.

Nije to bila posebno kvalitetna nogometna predstava na Sanchez Pizjuanu, no na koncu će se pamtiti samo golovi i pobjednici, a upravo je ruska momčad večeras pokazala veliki karakter zasluženo izborivši nastavak natjecanja u Ligi prvaka. U prvih 38 minuta gotovo da i nismo imali što zapisati u novinarske bilježnice jer su obje momčadi teško povezivale svoje redove, a smislene akcije vidjeli smo samo u dva navrata.

Uraganski kraj prvog poluvremena

Luis Fabiano svoju je momčad mogao dovesti u vodstvo već u trećoj minuti kada ga je filigranski točno poslužio Jesus Navas nabacivši s desne korner linije. No, Brazilac se nije istaknuo šutom pa je Akinfeev bez većih problema spriječio rano slavlje. Tek sredinom prvog dijela, u 26. minuti, gosti prvi puta pokazuju zube. Japanac Honda se neometan našao na rubu španjolskog šesnaesterca, ali niti njegov udarac nije bio na očekivanoj razini i Palop je, doduše nespretno, ali ipak, uspio obraniti.

I kada smo već pomislili da smo osuđeni na nekvalitetnu nogometnu uspavanku, uslijedio je uraganski finiš prvog dijela. Opet je Honda bio začetnik Sevillinih problema kada se klasnim driblingom otarasio svog čuvara posluživši Čeha Necida koji u 39. minuti vrlo lucidno sprema loptu iza nemoćnog Palopa.

Slavlje se nije uspjelo stišati, a stiglo je ekspresno izjednačenje na drugoj strani. Dekoncentrirani su Rusi potpuno zaboravili na danas ponajboljeg Sevillinog igrača Diega Perottija koji se odmah u sljedećoj akciji našao sam ispred Akinfeeva i nije imao pretjerano težak zadatak poravnati rezultat u 41. minut. S identičnim rezultatom kao u prvom moskovskom ogledu momčadi su otišle na odmor.

Umjesto španjolskog presinga i boljeg starta, Sevilla je i u nastavak krenula mlako i neodlučno. Takav im se pristup obio o glavu u 54. minuti kada je Japanac Honda smrznuo Sanchez Pizjuan. Japanac je šutirao iz slobodnog udarca direktno u španjolskog vratara koji je tragičnom reakcijom praktički izbacio svoju momčad. Palop je pokušao boksati Hondin udarac, no uspio ga je samo zakucati pod svoju gredu.

Španjolci su do kraja ogleda imali jalovu terensku nadmoć, ali pred golom nisu bili učinkoviti. Igrači Leonida Sluckog bez većih su problema odolijevali Sevillinim napadima za konačnih 2:1 i veliko gostujuće slavlje koje ih je odvelo u četvrtfinale Lige prvaka.

Liga prvaka, osmina finala, uzvratna utakmica:

Sevilla – CSKA 1-2 (Perotti 41 / Necid 39, Honda 55), prva utakmica 1-1

Pročitajte više