EL CLASICO

Solari: Nadam se da raspored nije namjerno ovakav, Messi bi trebao igrati

Foto: EPA

U SRIJEDU od 21 sat na rasporedu je polufinale Kupa kralja u kojem ćemo gledati dvoboj Barcelone i Real Madrida.

>>> Real se uoči El Clasica žali da je Barcelona privilegirana

Zbog rasporeda Madriđani će imati manje vremena za odmor od Barcelone, a trener Kraljevskog kluba Santiago Solari nije bio zadovoljan tom činjenicom te je rekao da se nada da to nije namjerno tako napravljeno.

Real je u nedjelju navečer igrao protiv Alavesa i slavio s 3:0, dok je Barcelona odigrala neriješeno (2:2) s Valencijom dan ranije. U toj utakmici Lionel Messi napustio je travnjak ranije zbog ozljede.

"Kalendar je zanimljiv, ali nismo ga mi radili. Izaći ćemo i odigrati najbolje. Nadam se da nije namjerno tako složen", rekao je Solari na početku presice.

Solari bi da Messi igra

Španjolske novinare zanimalo je bi li Argentinac volio da Lionel Messi zaigra u El Clasicu. Naime, iz Barcelone se još uvijek ne oglašavaju po tom pitanju, a konačna odluka očekuje se večeras.

>>> Drama u Kataloniji, Barca se ne oglašava: Hoće li Messi biti spreman za Real?

"U nogometu je dobro da najbolji igrači igraju. Međutim, njegov izostanak neće utjecati na pripremu utakmice", istaknuo je na pitanje o svom sunarodnjaku.

Nije poznato ni u kojem će sastavu na Camp Nouu istrčati Madriđani. Solari tvrdi da Vinicius Junior unatoč dobrim partijama nema sigurno mjesto u prvih 11, a ovoga puta odgovorio je i na pitanje vezano za Isca koji je poslije pobjede nad Deportivom bio u središtu skandala.

"Vinicius nije neosporan u momčadi jer se u nogometu ništa ne podrazumijeva. Kada je u pitanju Isco, sav naš fokus bit će na utakmici protiv Barcelone. To je jedina stvar koja nam okupira misli", dodaje Argentinac.

El Clasico je kao Inter  Milan, Boca  River...

Solari je nadolazeći susret usporedio s još nekim poznatim okršajima teškaša diljem svijeta.

"Ovo je meč dva velika rivala. To je dvoboj kao što je River – Boca, Inter – Milan, Penarol – Nacional, San Lorenzo – Huracan i, naravno, utakmica Reala i Atletica. Volimo igrati ovakve utakmice. Spremni smo igrati, ali trenutak istine za svakog nogometaša je na svakoj utakmici. Nema razlika između njih. Najvažnije je da se svi krećemo u istom smjeru", istaknuo je Solari za kraj.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više