SLAVEN BILIĆ

SOUTHAMPTON - WBA 2:0 Golman Albiona spasio Bilića puno goreg poraza na gostovanju

Foto: Getty Images / Guliver Images

SOUTHAMPTON je u 4. kolu Premiershipa kod kuće rutinski s 2:0 svladao West Bromwich Albion Slavena Bilića. Golove vrijedne pobjede zabili su Adams i Romeu.

Pobjeda nikada nije bila ozbiljno dovedena u pitanje, pogotovo u prvom poluvremenu gdje su domaćini mogli voditi 3:0, ali u tome ih je spriječio sjajni golman gostiju Johnstone.

Prvu čistu priliku vidjeli smo već u četvrtoj minuti. Armstrong je sjajnom loptom pronašao Bertranda koji puca u situaciji jedan na jedan s lijeve strane kaznenog prostora, no Johnstone odlično brani.

Samo 12 minuta kasnije Johnstone skuplja još dvije fantastične obrane. Nakon dobre kombinacije, Ings je iz prve pucao po podu u sredini kaznenog prostora, a gostujući vratar je rukom obranio siguran gol. Još bolju priliku je imao nakon odbijanca Che Adams, ali golman WBA-a je briljantno obranio nogom i poslao loptu u korner.

U 27. minuti, još jedna nevjerojatna intervencija Johnstonea. Ings je bio najviši u skoku nakon ubačaja iz slobodnjaka s desne strane, dobro je gađao suprotni kut, no vratar WBA-a fantastično čupa loptu iz mreže.

Southampton je nastavio s pritiskom i napokon je nagrađen u 41. minuti. Djenepo je fintom fino izbacio čuvara u kaznenom prostoru i pogodio nisko za 1:0 domaćina.

Bolje drugo poluvrijeme Bilićeve ekipe

Albion je u prvom dijelu imao velikih problema s prelaskom centra, što znači da prema naprijed nije ništa stvorio. To se promijenilo u drugom dijelu, momčad je ušla puno agresivnije i stvorila nekoliko dobrih situacija, uglavnom iz prekida. Najveća prijetnja dogodila se u 51. minuti, Pereira je umjesto ubačaja iz slobodnjaka nisko pronašao Dianganu na lijevoj strani koji puca iz prve, lopta je nekog dirala u bloku, a McCarthy je vrhunski obranio. U sljedećih 10 minuta bilo je još nekoliko dobrih ubačaja Pereire iz prekida, no nitko nije ozbiljnije zapucao.

Southampton je od 60. minute počeo smanjivati gostujući pritisak, a utakmicu je riješio devet minuta kasnije. Armstrong je lijepo probio po lijevoj strani, ubacio u sredinu, a Romeu fantastično pogodio iz voleja za 2:0. Do kraja utakmice je imao još nekoliko prilika za povećanje vodstva, no rezultat se nije mijenjao. WBA nikada nije bio blizu preokreta i da nije bilo golmana Johnstonea, Albion je mogao puno gore proći.

WBA drži 17. mjesto prvenstva s jednim bodom iz četiri utakmice. Southampton je nakon dva uzastopna poraza upisao dvije pobjede u nizu i trenutno se nalazi na 11. poziciji.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više