ENGLESKA REPREZENTACIJA

Southgate: Neću oklijevati sa Sterlingom, moći će igrati već u nedjelju

Foto: Getty Images

ENGLESKI IZBORNIK Gareth Southgate kaže da neće oklijevati pri izboru Raheema Sterlinga za nedjeljnu utakmicu na Kosovu.

Raheem Sterling suspendiran je za današnju utakmicu protiv Crne Gore nakon sukoba sa suigračem Joeom Gomezom. Uoči utakmice izbornik se ponovno osvrnuo na tu temu.

"Idemo dalje. Način na koji je Sterling trenirao posljednjih dana bio je pravi primjer", izjavio je Southgate te dodao:

"Tu je sa svima ostalima, i to je najbitnije. On je ogroman dio onoga što činimo. Bio je, a bit će i dalje."

Engleskom izborniku mnogi su zamjerili slabo rješavanje te problematične situacije. Umjesto da sve riješi interno, Southgate to nije htio zadržati, već je sve izašlo u javnost. 

Sada je glavno pitanje hoće li Sterling konkurirati za susret u Prištini koji se igra u nedjelju.

"Sada je lakše sve riješiti kad je prošlo nekoliko dana. Sa Sterlingom neću oklijevati i on bi mogao igrati u nedjelju. Vidio sam njega i Gomeza kako se najnormalnije druže, nasmijani su i već su na sve to zaboravili", kaže Southgate i zaključuje:

"Skoro svi naši igrači nastupaju u Premier ligi, logično je da postoje velika rivalstva. Unatoč svemu, igrači u reprezentaciji jako su bliski, posljednjih dana uživaju na treninzima. To je ono što svi mi želimo."

Engleska se nalazi na vodećem mjestu u svojoj skupini, a za potvrdu plasmana na Euro bit će joj dovoljan bod iz posljednje dvije utakmice protiv Crne Gore i Kosova.

Rezultati by SofaScore

 

Pročitajte više