SP FINN: MARIN MIŠURA PETI, KARLO KURET OSMI



Mladi Mišura došao je do najboljega plasmana u seniorskoj konkurenciji, a do brončane medalje dijelila su ga svega tri boda. U zadnja dva jedrenja - osmom i devetom - Mišura je na cilj stizao deseti i sedmi, te je prvenstvo završio sa 81 negativnim bodom, tri više od brončanog Irca Davida Burrowsa.

Karlo Kuret je konačno osmi sa 90 negativnih bodova jer je u sedmoj regati bio diskvalificiran zbog nepravilnog jedrenja, a kako mu je to bio drugi "penal" s još jednim bi ostao bez plasmana na Svjetskom prvenstvu. Stoga je naš olimpijac u osmoj regati jedrio oprezno i završio kao 16., a u zadnjoj je pokazao snagu i vještinu zauzevši drugo mjesto.

Treći hrvatski "finnac" Nenad Vialli je sa 17. i 26. mjesto u posljednja dva plova nakraju sa 208 negativnih bodova na 29. poziciji među 54 najbolja jedriličara svijeta u ovoj klasi.

Svjetski prvak je po treći puta zaredom Britanac Ben Ainslie, a prije njega je naslov triput u nizu osvajao samo Jorg Bruder u sedamdesetima. Ainslie je i u Riju potvrdio da je najveći kandidat za zlato na Olimpijskim igrama u Ateni, a konkurenti će mu biti srebrni Kanađanin Richard Clarke, brončani Irac Burrows, te Poljak Mateusz Kusnierewicz, koji je ostao bez medalje na četvrtom mjestu.

(Hina) xrš yrš

Pročitajte više