Španjolci lažirali Dominikovićeve nalaze!

NEVJEROJATAN je ishod sage u slučaju doping Davora Dominikovića! Nalaz našeg rukometnog reprezentativca, naime, bio je negativan još prilikom prvog testiranja obavljenog 20. prosinca. Dominiković je, kako nam je potvrdio predsjednik HRS-a Željko Kavran, bio pozitivan na blagi diuretik koji uopće nije na popisu zabranjenih supstanci.

Stvari su postale kristalno jasne u trenutku kada je naš savez preko IHF-ove komisije zatražio što bržu analizu B uzorka. U priču se tada uključio i Dominikovićev klub San Antonio Portland, čiji su čelnici iskazali maksimalno povjerenje u svog rukometaša, zatraživši ponovljene nalaze A uzorka.

Premda nam nije jasno na koji se način jedna rukometna velesila poput Španjolske mislila izvući s ovako mutnim igrama, dogodilo se upravo to, da su ljuti konkurenti jednostavno proglasili Dominikovićeve nalaze - pozitivnima! Iako se sporni diuretik, kao što smo napomenuli, ne nalazi na popisu zabranjenih.

Nalazi ponovljenog A testa stigli su iz Madrida, nakon čega je Dominiković promptno oslobođen optužbi. Vrlo brzo naš savez sredit će svu potrebitu dokumentaciju te će naša obrana dobiti najjače moguće pojačanje najranije u četvrtfinalu.

"Najstrašnije od svega je to što su nam Španjolci napravili. Jedan mlad i nedužan čovjek ostao je kući poput kakvog kriminalca, dok su ostali dečki krenuli za Njemačku za SP.  Potvrdile su se naše sumnje od trenutka kad smo doznali za navodni doping. I to je zaista strašno." - iz Njemačke se javio predsjednik Kavran.

Da stvar bude gora, Španjolci su naš savez obavijestili o negativnim nalazima tri sata nakon isteka roka za prijavu igrača za drugi krug natjecanja!

Vodimo li se za nekom elementarnom logikom, španjolski rukometni savez trebao bi snositi posljedice. No, u našem taboru u ovom trenutku razmišljaju samo o što boljem rezultatu na SP-u.

"U ovom trenutku imamo previše posla da bi se bavili tim stvarima. No, čim završi svjetska smotra krećemo u obračun." - najavio je.

D.R.
Foto: M.P.

Pročitajte više