Španjolci na Euru nisu primili gol u 10 od posljednjih 11 utakmica

Foto: Hina

ŠPANJOLSKA nije primila niti jedan pogodak u 10 od posljednjih 11 utakmica na europskim prvenstvima. Zadnji gol zabila im je Italija na Euru 2012 u dvoboju u skupini u kojoj je Hrvatsa izgubila od Španjolaca s 1:0 i ispala, a "Furija" nastavila gaziti do novog zlata.
 
Hrvatska je na ovom Euru zabila gol Turskoj i dva Češkoj, a treba joj pozitivan rezultat u trećoj kako bi potvrdila osminu finala. Izbjeći poraz bit će važnije Anti Čačiću nego zabiti gol, iako bi Hrvatskoj mogao pomoći Vicente del Bosque ako na gol stavi iskusnog Ikera Casillasa koji posljednje dvije sezone brani u najslabijoj formi karijere. Prema najavama, "Sveti Iker" mogao bi dobiti priliku ispred mlađeg De Gee koji je protiv Češke i Turske sačuvao mrežu. Dobar znak i i što su najavljene promjene u španjolskoj obrani pa će igrati B momčad pojačana sa svega par prvotimaca.

U kvalifikacijama za ovaj Euro Španjolcima su uspjeli zabiti Makedonija (5:1) i Slovačka (2:1) u prva dva kola, onda su prvaci nanizali osam pobjeda bez primljenog gola.

Hoće li Hrvatska iskoristiti priliku i napasti opuštene Španjolce ovisit će i o sastavu kojeg će Ante Čačić izvesti večeras. Zbog izostanaka Luke Modrića i Marija Mandžukića, a možda i Vedrana Ćorluke, nadigravanje s prvacima neće biti moguće. Nikola Kalinić trebao bi biti najveća prijetnja za Casillasa, ali kad je Čačić u pitanju moguća su i iznenađenja u liku Kramarića ili Čopa.

 

Pročitajte više