Španjolci strahuju od "hrvatskog Ibrahimovića"

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

PRED UTAKMICU za naslov u Ligi nacija, u kojoj će Hrvatska igrati protiv Španjolske, pojedini španjolski mediji izdvajaju igrače koji bi mogli raditi razliku. Uz isticanje Luke Modrića, španjolski As odlučio je svojoj publici predstaviti Brunu Petkovića.

U tekstu se ističe da je bio junak Hrvatske u utakmici protiv Brazila na Svjetskom prvenstvu, ali i protiv Nizozemske u polufinalu Lige nacija. Spominje se da je njegovu karijeru pratio i Atleticov trener Diego Simeone, a onda i citira Serse Cosmi, koji je za Petkovića, kojeg je trenirao u Trapaniju, rekao da je "poput Ibrahimovića", ali i da ga se "mora maziti".

Petkovićev gol iz 117. minute četvrtfinala Svjetskog prvenstva protiv Brazila As opisuje kao "jedan od njegovih najvažnijih golova u nogometnoj povijesti Hrvatske", a za njegovu izvedbu i gol protiv Nizozemske piše da je "ponovno bio magičan".

Pratio ga je Simeone, Dalić je govorio da je za Real i Barcu

U kraćem podsjećanju na njegovu sportsku prošlost ističe se da je igrao tenis i košarku, a onda se opredijelio za nogomet. U Italiji je promijenio puno klubova i "nije uspio sve dok se nije vratio onamo gdje je sve počelo, u Dinamo". Podsjeća se i na izjavu Zlatka Dalića, koji je rekao da je Petković igrač za Real Madrid ili Barcelonu, i zaključuje:

"Njegova vrijednost na Transfermarktu pala je s 13.5 na 5 milijuna eura. Funkcionira tako da šokira druge. Španjolska mora biti na oprezu."

 

Pročitajte više