Španjolski tužitelji žele Ancelottija poslati u zatvor, evo što on kaže o optužnici

Foto: EPA

REAL MADRID izborio je mjesto među posljednjih osam u Ligi prvaka nakon što je u dvjema utakmicama osmine finala natjecanja bio bolji od RB Leipziga 2:1. Nakon pobjede 1:0 u Njemačkoj, Real je pred svojim navijačima odigrao 1:1 s istim suparnikom i probio se u četvrtfinale.

Carlo Ancelotti priznao je nakon utakmice da njegova momčad igrala loše i da utakmica nije bila dobra. Osim na pitanja o 90 madridskih minuta, Realov trener morao je odgovarati i na ona neugodnija, o svojoj mogućoj zatvorskoj kazni u trajanju od 4 godine i 9 mjeseci.

Podsjetimo, jedan od najtrofejnijih trenera u povijesti, optužen je da je Španjolsku oštetio za 1.062.079 eura na ime neplaćenog poreza, i to tako što je lažno prikazao svoja primanja i imovinu tijekom fiskalnih godina 2014. i 2015., u svom prvom mandatu na Realovoj klupi. Više o svemu pročitajte ovdje.

Ancelotti: Nisam živio u Španjolskoj

"Ancelotti je ugovor s Realom potpisao 4. srpnja 2013. za period do 30. lipnja 2016. U njemu se navodi da mu se primanja sastoje od plaća i bonusa, ali i prava na korištenje imidža koja je prebacio na klub. Nadalje, optuženik je radio i živio u Španjolskoj, i to tako da mu je dom bila nekretnina na središnjem madridskom trgu.

No, nakon što je Ancelotti ranije završio poslovni odnos s Realom, 25. svibnja 2015., unajmljivao je navedeni stan do listopada te godine. Na osnovu toga jasno je da je tijekom 2015. Španjolska bila središte njegovih osobnih i poslovnih odnosa", dio je optužnice podignute protiv Realovog trenera.

"To je stara priča, iz 2015. godine. Tužiteljstvo smatra da sam ja u to doba bio stanovnik Španjolske, a nisam bio. Novac je već kod tužiteljstva, a na odvjetniku je da pronađe rješenje. Ja sam siguran u to da nisam živio u Španjolskoj u to doba i da sam nevin, a vidjet ćemo što o svemu ima za reći sudac", rekao je Ancelotti.

Pročitajte više