Sportski direktor Hajduka: Ne veseli nas ono što smo vidjeli u Rijeci

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

SPORTSKI direktor Hajduka Ivan Kepčija odradio je veliki intervju za Hajdukov portal u kojem je pričao o brojnim temama prije nastavka sezone.

Hajduk večeras od 20 sati ugošćuje na Poljudu zaprešićki Inter u prvoj HNL utakmici nakon gotovo tri mjeseca. 

"Prvenstveno nas veseli povratak na teren i povratak natjecanju. Moramo biti sretni u kojem smjeru ovo s virusom ide. Drago nam je da prvenstvo kreće i nadamo se da će brzo i publika na stadione. Što se tiče rezultatskih očekivanja, mislim da nije nerealno očekivati da na kraju budemo drugi. Spremni smo za taj cilj se pohrvati s dobrom konkurencijom. Moramo startati s jednom dobrom izvedbom. Nadamo se pobjedi nad Interom, prvom koraku koji bi usmjerio sve dalje. 30 bodova je u igri i moramo ići iz utakmice u utakmicu. Volio bih da se okuražimo na terenu", započeo je Kepčija.

Kako komentira kontroverze s polufinala Kupa u Rijeci?

"Ne veseli nas vidjeti takve stvari. Jedna izvrsna utakmica koja je otišla u krivom smjeru. Mogu dozvoliti da je Pajač pogriješio na terenu, a nije mi jasno kako mu kolege nisu pomogle uz svu pomoć koja se nudi s VAR tehnologijom koja nam je dana. Ja sam veliki pobornik VAR-a jer on čini nogomet pravednijim. Nadam se da će biti što više dobrih suđenja kao što je bilo u prvih sedam kola. Veliki medijski pritisak je stvoren jer utakmica nije dosuđena na razini kvalitete koju ovaj mladi sudac ima."

Kakav je plan za ljeto? Neki igrači odlaze, a stiže napadač Diamantakos?

"Stoper Vučur, vratar Blažević, Hamza Barry i Josip Bašić su igrači kojima istječu ugovori. Hamza želi iskorak i nije stvar novca, već želje igrača za novim izazovom. Na toj poziciji ćemo tražiti zamjenu.  Mislim da smo nadodali jednu kvalitetu dovođenjem Grka i to očekujemo od njega. Diamantakos je igrač kakav profil nemamo. Moderan i mobilan centralni napadač koji može igrati u puno sustava i dati nam ono što treba. Vruća grčka krv koja je prošla kroz dril 2. Bundeslige i mislim da nas njegovo iskustvo može dodatno podići. Ako bude prodaja, onda će biti i nekih eventualnih dolazaka. Ulazimo u zadnju godinu ugovora Juranovića, Jradija i Jurića i o tome moramo voditi računa."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više