NEYMAR POSRNUO Povijesni neuspjeh najjačeg Brazila protiv rezervne Engleske

Foto: Getty Images/Guliver Image

ENGLESKA - BRAZIL 0:0 u prijateljskoj utakmici na Wembleyju.

Rezultat je iznenađenje, jer domaćin je igrao s rezervnom momčadi, dok su gosti nastupili s najjačim sastavom, predvođenim Neymarom, Gabrielom Jesusom, Coutinhom, koji su protutnjali kroz južnoameričke kvalifikacije s 13 pobjeda u 16 utakmica.
 
Uz to, engleski izbornik Gareth Southgate eksperimentirao je s trojicom u obrani (Stones, Gomez, Maguire), a prva momčad imala je prosječnu starost od samo 24.9 godina. 
 
Ali to, kao ni ostali brojčani podaci - engleskih 11 imalo je ukupno tek 208 nastupa nasuprot 454 brazilskih prvotimaca, dok je prvi dio završen omjerom posjeda lopte 32:68 posto - nije pomogao momčadi izbornika Titea.
 
Brazil prvi put nakon 1990. nije uspio zabiti gol Engleskoj, a Joe Hart uspio je sačuvati mrežu obranom Paulinhovog udarca iz blizine i zahvaljujući Fernandinhovom gađanju stative.

Engleska je također na samom kraju mogla do pobjede, ali je Solanke bio neprecizan pred golom.
 
Englezi su odlični bili defenzivno, nakon što su prošlog tjedna igrali bez golova i s aktualnim svjetskim prvacima Nijemcima.
 
Oduševio je mladi Liverpoolov branič Joe Gomez (20), koji je pobijedio u svim duelima s Neymarom, Coutinhom i Gabrielom Jesusom. Nevjerojatno za igrača koji ima samo 14 utakmica u Premier League. 
 
Sastavi:
 
ENGLESKA
 
Hart; Gomez, Stones, Maguire - Walker, Dier, Loftus-Cheek (Lingard, 34), Livermore (Rose, 89), Bertrand (Young, 80) - Rashford (Abraham, 75), Vardy (Solanke, 75).
 
BRAZIL
 
Alisson; Alves, Marquinhos, Miranda, Marcelo - Casemiro, Paulinho, Renato Augusto (Fernandinho, 67) - Coutinho (Willian, 67), Neymar, Gabriel Jesús (Firmino, 76).

 

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz SP 2018, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: SP 2018. 

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više