LIGA NACIJA

SRBIJA - ŠVEDSKA 4:1 Hat-trick Mitrovića, Srbi pobjedu udaljeni od elite Lige nacija

Foto: EPA

SRBIJA je pobijedila Švedsku 4:1 u petom kolu skupine B4 Lige nacija. Srpski junak u Beogradu bio je napadač Aleksandar Mitrović s postignutim hat-trickom. Švedska je povela na Marakani, no uslijedio je velik preokret reprezentacije Dragana Piksija Stojkovića.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SVE GOLOVE.

Švedska povela pa se raspala

Švedska je povela golom Viktora Claessona u 15. minuti nakon asistencije Dejana Kuluševskog, no Srbija je odmah uzvratila. Tri minute kasnije Aleksandar Mitrović zabio je prvi gol na utakmici poslije asistencije Andrije Živkovića. U prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena Mitrović je opet zabio. Ovaj mu je put asistirao Dušan Tadić. 

Četvrti gol djelo je veznjaka Saše Lukića iz 70. minute. Prekrasno je pogodio lijevom nogom s vrha šesnaesterca u mrežu švedskog vratara Robina Olsena, koji nije imao nikakve šanse za obraniti taj udarac.

Odluka u Norveškoj

Srbija je i u drugom poluvremenu nastavila snažno. U 48. minuti Mitrović lako poentira nakon asistencije Dušana Vlahovića. Gol je prvotno poništen zbog zaleđa, no nakon VAR provjere bugarski sudac Georgi Kabakov priznao je pogodak. U sljedećem kolu gostuje kod Norveške i tu će se odlučiti tko će u elitni rang Lige nacija.

Za prvo mjesto Srbiji je potrebna pobjeda u Norveškoj jer je u prvoj utakmici u Beogradu završilo 1:0 za Norvežane. Norveška je zbog toga u prednosti uoči duela u Oslu, koji je na rasporedu u utorak, 27. rujna.

Pročitajte više