Srbija u zadnjoj utakmici uoči Svjetskog prvenstva zabila pet komada

Foto: EPA-EFE

SRBIJA je u generalnoj probi prije Svjetskog prvenstva u Kataru pokušala simulirati vremenske uvjete pa je odigrala utakmicu protiv Bahreina u gostima. Riječ je o 85. reprezentaciji svijeta prema FIFA-inom rankingu koja se nije plasirala na Mundijal u susjedstvu. Utakmica je završila uvjerljivom pobjedom Srbije od 5:1.

Srbija povela golčinom, Bahrein do poluvremena poravnao

Srbija je povela već u osmoj minuti. Dušan Tadić je izveo slobodni udarac s otprilike 25 metara udaljenosti od gola. Prekršaj je bio blago desno od sredine gola što je idealno za njega kao ljevaka. Nekoliko Tadićevih suigrača napravilo je dodatan blok pored živog zida. I dok su svi očekivali udarac preko bahreinskih igrača, Tadić je loptu raspalio u golmanov kut i pogodio rašlje.

Ipak, azijska reprezentacija se vratila nakon samo šest minuta. Igrač Getafea Stefan Mitrović neoprezno je startao na domaćeg igrača i dosuđen je kazneni udarac za Bahrein. Njega je u gol za izjednačenje pretvorio Yusuf Hilal.

KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ TADIĆEVU GOLČINU

Slomili domaćina u drugom dijelu

U drugom dijelu Srbija je ubacila u brzinu više. U 50. minuti je Dušan Vlahović proigrao Tadića koji je zabio još jedan lijep gol nakon varke. Već u idućoj minuti stvari su bile riješene i Srbija je otišla na nedostižnih dva razlike.

Ovog puta su Vlahović i Tadić zamijenili uloge. Strijelac prvih dvaju golova je petom proigrao Vlahovića koji je ušao u kazneni prostor s desne strane i silovito, lijevom nogom, zabio pored nemoćnog golmana Bahreina.

Na 4:1 je povisio Filip Đuričić na asistenciju Filipa Mladenovića, a konačan rezultat postavio je jedan od najvećih Realovih promašaja Luka Jović. U 89. minuti je zabio za 5:1, a to je važna vijest za Srbiju jer se još uvijek ne zna hoće li i kada Aleksandar Mitrović biti spreman na Mundijalu.

KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ VLAHOVIĆEV GOL

Podsjetimo, Srbija je za Katar izvukla gotovo identičnu skupinu kao i 2018. godine. Prvu utakmicu igra protiv Brazila koji na turnir stiže kao prvi favorit turnira. Drugu utakmicu će igrati protiv Kameruna, a u zadnjem kolu ih čeka ogled sa Švicarskom.

Pročitajte više