Srebrić: Sada trebamo misliti na budućnost i sagledati pozitivne aspekte kandidature

ZORISLAV SREBRIĆ, dan nakon što je velik dio hrvatske javnosti i sportskih dužnosnika doživio veliko razočaranje odlukom Izvršnog odbora UEFA-e da domaćinstvo EURA 2012 dodijeli Ukrajini i Poljskoj, rekao je za Index kako treba sve sagledati u jednom pozitivnom aspektu i misliti na budućnost.

"Evidentno je da smo mi sve respektirali, ali smo se i nadali. Nismo mogli s pesimizmom ući u jednu ovakvu utakmicu. No, danas se govori samo o negativnim aspektima toga, iako je bilo i dosta pozitivnoga. Pozitivno je što če taj postupak pokrenuti stvari u okviru nogometa, gradova i države. Napravljen je jedan pregled stanja kakvo je ono i onog što bi trebali napraviti u budućnosti, znači izgraditi ne samo sportsku infrastrukturu već i sve ono što ide uz to" - rekao nam je Srebrić.

Dodao je kako se treba ustrajati na realizaciji pojedinih projekata kako bi u budućnosti mogli lakše konkurirati, ali ne samo u budućim kandidaturama, već zato što je to potrebno za razvoj jedne sportske djelatnosti koja okuplja tisuće mladih.

"Zato bi sve ovo što se napravilo trebalo gledati kao dobru podlogu. Naravno da nam je svima jako krivo što smo ostali bez domaćinstva, ali treba gledati sve sada malo pozitivnije" - rekao je glavni tajnik.

Na upit o glasovima koji su nam bili obećani, Srebrić je kazao kako ne može puno reći dok ne dobije izvještaj od nadređenih iz UEFA-e. "Činjenica je da je prem prijedlogu i prve i druge komisije naša ponuda bila al pari s talijanskom, i da je takav prijedlog išao prema članovima Izvršnog odbora. Njihova odluka iznenadila je većinu koji su pratili događanja vezana uz kandidature, pa čak i Talijane. Mi sada tražimo da se objasni rezultati glasanja u smislu brojčanog rezultata. Ne želeći ništa prejudicirati mi ćemo poslati upit UEFA-i o o va četiri glasa, za koju su kandidaturu bila.Nadali smo se da će biti određenog respekta prema našoj kandidaturi čija je prezentacija, po mnogima bila izvrsna. Nije bilo osobe koja to nije pohvalila." - govorio je Srebrić.

Dodao je i kako će se u ponedjeljak u Nyonu održati sastanak vodstva UEFA-e s predsjednicima i glavnim tajnicima nacionalnih saveza pa će možda saznati nešto više o događanjima u Cardiffu.

Na upit kako komentira da naši građani u velikom postotku traže ostavku Markovića, Srebrić je odgovorio tek kako je isti broj građana izrazio podršku kandidaturi sa svim komplimentima nekoliko dana prije konačne odluke.

Pročitajte više