Srna: Bolno je kad izgubiš 5:1

S VELIKIM očekivanjima Šahtar je otišao u Barcelonu na utakmicu četvrtfinala Lige prvaka, no sinoć je doživio grubo prizemljenje. Barca ih je razbila 5:1, makar ni jedan pogodak nisu zabili Villa ili Messi. Uzvrat u Donjecku tako je samo formalnost što je teško palo Dariju Srni.

"Nismo zaslužili ovakav poraz. Igrali smo pristojno, ali nažalost promašili velik broj prilika. Već sam rekao da je Barcelona luda momčad. Uvjeren sam da će Katalonci osvojiti Ligu prvaka. Žao mi što nismo iskoristili naše prilike, samo smo u prvom dijelu trebali zabiti dva gola. Ali to je nogomet", kaže Srna.

"Ovo je za nas bilo veliko iskustvo. Svatko od nas je bio prisiljen dati sve od sebe. Naravno, boli kad izgubiš 5:1. I Arsenal je tako prošao, ali je kod kuće slavio 2:1. Mi smo mlada momčad i ovo će nam biti dobra škola."

Ima li Šahtar šansu proći dalje?

"Teoretski imamo, ali je jako teško igrati protiv ovakve momčadi. U Donjecku moramo dati sve od sebe i pobijediti. Danas smo odigrali dobro, ne sjećam se da je netko ovako otvorio utakmicu na Nou Campu."

Da, ali su primili gol odmah na početku.

"Istina. Ali smo nakon toga bili na sto posto. I Adriano i Willian su trebali zabiti. Nismo imali sreće i Barca je zasluženo slavila."

Može li Srna obećati pobjedu u Donjecku?

"Borit ćemo se za taj rezultat, za čast našeg kluba i grada. Naši su navijači to zaslužili", završio je Šahtarov kapetan.

Trener Barce Josep Guardiola kurtoazno tvrdi da treba pričekati i drugih 90 minuta ovog četvrtfinala Lige prvaka.

"Moramo biti s obje noge na zemlji. Ne smijemo poletjeti nakon ove pobjede jer je Šahtar odlična momčad i može kazniti naš naduti stav u uzvratu. Odigrali smo odlično, ali ovo je samo prvi dio cijele priče. Inače, moram pohvaliti Danija Alvesa, on je večeras napravio strašno mnogo pozitivnih stvari u našoj igri", kaže Guardiola.

Pročitajte više