Srna ipak igra protiv Portugala, umjesto Šerića pozvan Pranjić

IZVRŠNI odbor UEFA-e u ponedjeljak i utorak će na Malti odlučivati o sudbini hrvatsko-mađarske kandidature za organizaciju Europskog prvenstva 2012. Od pet kandidata otpast će dva, a preostala tri ulaze u finalni izbor.

Osim hrvatsko-mađarske kandidature, svoje ponude su poslale Italija, Grčka, Turska, te Poljska i Ukrajina, koje su se  također zajednički kandidirale.

UEFA je prošloga četvrtka objavila Izvještaj o procjeni kandidatura za domaćinstvo Europskog nogometnog prvenstva, koji možete pogledati ovdje.

Kako nam javljaju iz HNS-a, na Malti je glavni tajnik Zorislav Srebrić, a pridružit će mu se i predsjednik Vlatko Marković.

"Hoće li hrvatsko-mađarska kandidatura ući u drugi krug znat će se u utorak iza 12 sati." - kazao je za Index Ivan Rotim, glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza.

Tko će od troje izabranih kandidata koji će ući u drugi krug biti domaćin Europskog prvenstva 2012. godine znat će se za godinu dana, u prosincu 2006.

Srna igra, umjesto Šerića pozvan Pranjić

Iako izbornik Kranjčar neće moći računati na Ivana Klasnića i Igora Tudora u prijateljskoj utakmici u Coimbri koja je na rasporedu u subotu 12. studenog, doznajemo da će Darijo Srna ipak igrati, a reprezentaciji će se pridružiti i bivši Dinamovac Danijel Pranjić, koji odlično igra u nizozemskom Hereenveenu.

"Tudor i Klasnić jedini su igrači koji nisu pozvani, a umjesto Anthonya Šerića priključit će se Danijel Pranjić." - kazao nam je Ivan Rotim.

Pročitajte više