HRVATSKI NOGOMETAŠI

Srna: Nakon pet dana bilo mi je jasno da gledam budućnost talijanskog nogometa

Foto: EPA

DARIJO SRNA dao je veliki intervju za Cagliarinews24 u kojem je govorio o talijanskom nogometu, svom vremenu u Cagliariju, ali i Šahtaru, u kojem trenutno radi, te hrvatskoj reprezentaciji.

Naravno, prva tema koju je načeo u razgovoru s talijanskim novinarima je situacija koja je nastala zbog izbijanja pandemije koronavirusa.

"Ovdje u Ukrajini trenutno imamo dvije tisuće zaraženih i oko 40 mrtvih. Nažalost to je tek početak i brojke će sigurno rasti. Boravim s obitelji i trudim se biti strpljiv. Zdravlje mora svima biti na prvom mjestu, samo zajedno možemo pobijediti pandemiju", rekao je Srna pa komentirao odgodu Europskog prvenstva zbog koronavirusa: 

"Logična odluka, osam gradova je bilo u svemu tome. Za Hrvatsku se ništa ne mijenja, ekipa je dobro posložena, iskusna i motivirana. Godina dana pomoći će mladima da sazru." 

Vjeruje u hrvatske igrače

Sljedeća tema bili su Hrvati u Cagliariju Marko Rog i Filip Bradarić, a Talijane je zanimalo što se od njih može očekivati u budućnosti. 

"Vjerujem da Rog može igrati u bilo kojoj svjetskoj ligi. On je sjajan igrač, šteta je što u Napoliju nije dobivao više prilika. Ipak, naučio je tamo neke bitne stvari. U Cagliariju pokazuje da vrijedi", rekao je Srna pa dodao: 

"Bradarić je igrač 100% kvalitete. Prošla godina nije bila laka za njega, ali u Celti igra jako dobro i mogao bi biti bitan za budućnost Cagliarija."

Nahvalio Barellu

Između ostalog, Talijane je zanimalo što Srna misli o Nicolu Barellu, jednom od najvećih talijanskih talenata s kojim je igrao u Cagliariju prije nego što je Barella otišao u Inter.

"Kad sam došao u Cagliari, nakon pet dana bilo mi je jasno da gledam budućnost talijanskog nogometa. Nicolo je sjajan lik i još bolji igrač s jakom osobnošću, to je jako važno. Ručali smo jednom zajedno i rekao sam mu da je vrijeme da ode iz Cagliarija.

Došao je do razine do koje je mogao u Cagliariju, morao je otići u top klub. Barella će kroz par godina biti jedan od najboljih stopera na svijetu", zaključio je Srna. 

 

 

 

 

Pročitajte više