Srna: Zenit je jak, ali Šahtar je bolji. Pobjeđujemo!



KAPETAN nogometaša Šahtara Darijo Srna najavljuje prvu pobjedu svoje momčadi ove sezone u Ligi prvaka, u domaćem ogledu 3. kola protiv Zenita iz Sankt Peterburga u srijedu. Utakmicu 3. kola u G-skupini Šahtar dočekuje na posljednjem mjestu na ljestvici, sa samo jednim bodom. Klub dvojice hrvatskih reprezentativaca, kapetana Darija Srne i Eduarda da Silve, izgubio je na startu kod Porta s 2-1, a potom je na svojoj Donbass Areni odigrao tek 1-1 protiv protiv Apoela iz Nikozije.

Apoel i predvodi ljestvicu s četiri boda, dok su Zenit i Porto prikupili bod manje. "Zenit je dobra momčad. Dok sam imao slobodno vrijeme, pogledao sam neke njihove zanimljivije utakmice. Imaju odlične nogometaše i iskusnog trenera. Bit će nam teško, ali ja sam siguran da je Šahtar bolji! Prema tome, spremni smo za pobjedu, tim više što igramo pred našim navijačima", najavio je Srna na službenoj klupskoj stranici.

Zenitov desni branič Anjukov ozlijedio se na utakmici protiv Dinama iz Moskve. "Znam ga, naravno, ali nisam imao pojma da je ozlijeđen." Nije siguran niti nastup Keržakova u Donjecku. "Što hoćete reći, da će nam zbog toga biti lakše? Pa neću vam na to odgovoriti da niti Rakitskij neće igrati za nas (suspenzija, op.a.). Na njima je da riješe svoje probleme." Hoće li vam biti lakše zbog podrške navijača s tribina? "Uvijek dobro igramo kod kuće, rijetko gubimo na našem stadionu. Očekujemo pune tribine, veliku podršku naših navijača i, naravno, pozitivan rezultat. Očajnički nam treba pobjeda", izjavio je Srna.

Srna rekorder po broju centaršuta u prva dva susreta

Jedan od najzanimljivijih statističkih podataka vezanih za utakmicu tiče se kapetana Šahtarove momčadi Darija Srne. Hrvatski je reprezentativac u dvama dosadašnjim Šahtarovim iskušenjima u Ligi prvaka, protiv Porta odnosno Apoela iz Nikozije, skupio najviše centaršuteva od svih igrača u Ligi prvaka. Ukupno je s desnog boka u 16-erac suparničkih momčadi ubacio 14 lopti.

Pročitajte više