Srna: Stojim iza Bilića, Mamić me nije pitao za Štimca!

NOKAUT s Olympiacosova stadiona i dalje je glavna tema u Rovinju, gdje hrvatska reprezentacija čeka sutrašnji ogled s Latvijom.

Darijo Srna na press konferenciji tako nije mogao izbjeći pitanje o navodnom upitu koji mu je uputio Zdravko Mamić o tome "bi li igrači prihvatili Igora Štimca za izbornika":

"Nisam zadužen za to da smjenjujem ili imenujem izbornike. Ja sam kao kapetan Slavenova desna ruka na terenu i stojim iza njega, a što se tiče medijskih napisa mogu reći samo kako papir zaista sve trpi. Mamić me nije pitao za Štimca", poručio je Srna.

"Izbornik je kriv za ovu situaciju jednako kao i igrači, zajedno smo u ovome od početka. Zajedno smo se veselili kad smo otišli na Euro, tako sada zajedno tugujemo. Želimo se iskupiti, trudit ćemo se ispraviti svoje pogreške i plasirati se ili kroz dodatne kvalifikacije ili na sreću ako nam se poklope drugi rezultati", dodao je Srna.

Hrvatskoj su za izravan plasman na Euro ostale tek teoretske šanse - da uz pobjedu naših nad Latvijom Grčka izgubi u Gruziji pa da se ipak osvoji prvo mjesto u skupini. Postoji i opcija odlaska kao najbolja drugoplasirana reprezentacija, za koju Srna ne vjeruje da će se ostvariti:

"Ne vjerujem da će nam se poklopiti svi rezultati, čini mi se da nam nitko neće ništa pokloniti", pesimizam je zahvatio i Srnu.

Kapetan je prokomentirao i sastanak igrača i stručnog stožera s Vlatkom Markovićem, koji je pohitao u Rovinj nešto ranije od planiranog:

"Utakmica s Latvijom tu je bila u prvom planu jer ona je trenutno prioritet. Profesionalci smo i moramo tako reagirati. Ne smije se dogoditi nikakvo iznenađenje sutra", kazao je Srna.

"Dvoboj protiv Latvije važan je kao i s Grčkom. Borit ćemo se za izravan plasman do kraja, ostali smo dužni našim navijačima. Danas nije lako biti igrač Hrvatske, ali ova momčad ima karakter i ponos. Igrat ćemo kao da nam je zadnja utakmica", zaključio je kapetan.

Pročitajte više