Srna zagovara staru koncepciju igre

DOK izbornik Zlatko Kranjčar tvrdi da nema namjeru odustati od sustava 4-2-3-1, veznjak Darijo Srna, jedan od najboljih pojedinaca u dosadašnjem dijelu kvalifikacija, tvrdi da mu je draža koncepcija 3-4-1-2, koja je i donijela dobre rezultate.

Hrvatska je pod Kranjčarovim vodstvom u Dublinu prvi put zaigrala u sustavu 4-2-3-1, te ujedno upisala i prvi poraz. Kranjčar se u drugom poluvremenu vratio na stari sustav, ali ni to nije pomoglo protiv razigranih Iraca.

Strijelac dva pogotka u kvalifikacijskom susretu s Bugarskom, Darijo Srna, igrač je koji u svaku utakmicu ulazi bez kalkulacija, ostavlja dušu i tijelo na terenu. No, ni njega u Dublinu nije išlo, za što krivi nedostatak svježine.

"Nisam vjerovao da sam toliko umoran." – izjavio je Srna za Sportske novosti, a na pitanje što točno nije funkcioniralo u Dublinu, nije želio reći eksplicitno, iako je bilo jasno na što misli.

"Meni je draži onaj sustav iz drugog poluvremena, na nj smo se priviknuli, primjenjujeno ga praktički godinama. Ne sugeriram ništa, bunim se još manje. Neka presudi izbornik."  - oprezno je kazao Srna, posve razumljivo nakon izjava Kranjčarovih najava kako misli ustrajati na novom sustavu.

Srna je podsjetio i na potrebu što kvalitetnijeg uigravanja momčadi, naročito uzmu li se u obzir novi igrači u A reprezentaciji.

"Bilo bi odlično da se ugovori kakav nastup u prosincu, treba nam što više treninga i utakmica. Pojavljuju se nova lica, kad ćemo se uigrati?" – zapitao se Srna.

Pročitajte više