LIGA PRVAKA

Srpska zvijezda u ponedjeljak imala koronu, a u utorak izdominirala u Ligi prvaka

Foto: EPA

AJAX je s 2:1 pobijedio danski Midtjylland u trećem kolu Lige prvaka na pogon Dušan Tadića.

Srpski reprezentativac u prvoj je minuti asistirao za vodeći gol Brazilcu Antonyju, a onda je 12 minuta kasnije na asistenciju Promesa zabio za 2:0.

Ispostavilo da su ta dva gola bila dovoljna za pobjedu unatoč tome što je domaćin u 18. minuti golom Dreyera smanjio zaostatak.

Tadić: U 16 sati sam saznao da ću igrati

No Tadić i Ajax mogli su imati i puno većih problema jer je ovaj igrač u ponedjeljak bio pozitivan na koronavirus, a onda je u utorak, nekoliko sati prije utakmice Lige prvaka, dobio negativan nalaz.

"U 16 sati sam saznao da ću igrati. Sve to je bio dodatan motiv za mene. Profesionalci smo i moramo uvijek biti spremni. Bila je ovo teška utakmica, kao i ona protiv Atalante. Završilo je dobro, najvažnija su tri boda."

Srbi slave negativan test

Podsjetimo, u tijelu su mu u ponedjeljak otkrivena antitijela, a onda se testirao jučer nekoliko sati prije utakmice i bio negativan. Ono što je za srpske navijače još bitnije, Tadić će biti dostupan za utakmicu protiv Škotske.

Ona se igra 12. studenoga na beogradskoj Marakani, a pobjednik tog dvoboja plasirat će se na Europsko prvenstvo i to u grupu u kojoj se nalazi Hrvatska.

Nizozemci su u borbi s Atalantom za prolazak skupine jer je Liverpool već odmakao na prvom mjestu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više