Srpski joker ruga se u NBA: Dodaje preko cijelog terena bez gledanja, zakucava, lijepi banane

Screenshot: Youtube

NIKOLA JOKIĆ ima samo 22 godine i tek mu je druga sezona u NBA, ali fascinira njegova "nepodnošljiva lakoća" sjajnog igranja protiv najboljih košarkaša svijeta.

U porazu njegovog Denvera od Houstona (124:125) postigao je 22 koša, uz 13 skokova i 8 asistencija. Nedostajala su mu dakle samo dva dodavanja za već šesti triple-double sezone.

Ali, upravo njegov dodavački učinak pokazuje koliko je varljivo nečiji učinak (pr)ocjenjivati samo po brojkama ili kanonima, jer Jokić je na ovoj utakmici najljepše poteze pokazao upravo u onoj od tri ključne kategorije u kojoj je imao naizgled "najgori" učinak.
 
Pogledajte na primjer ovu akciju. Jokić je započeo u reketu njegove momčadi defenzivnim skokom, nakon čega je 208 visoki centar pretrčao i predriblao preko cijelog terena i savršeno servirao Hernangomezu za lagano poentiranje:
Ili jednako efektnu Jokićevu akciju također od koša do koša. Opet je osvojio loptu nakon promašaja protivnika i asistirao suigraču za lagano polaganje, ali sada razdaljinu od 20 metara nije prevalio trkom i driblingom, nego asistencijom preko cijelog terena:
Hernangomez mu je dugovao zahvalnost i za ovo sjajno proigravanje od pod dok je Jokić gledao u drugom smjeru, čime je suigraču omogućio neometano zakucavanje: 
Jokić je s obzirom na snagu odličan u još jednoj kategriji koja se ne prikazuje u brojakama ili triple-double obračunu - u bloku, pa ovdje možete vidjeti kako je Harrisu ostavio čist šut za tricu tako što je doslovno šćepao Arizu, koji nije mogao mrdnuti iz ovog zagrljaja:
Denver je izgubio u dramatičnoj završnici, a pobjednički koš zabio je veliki James Harden. Ukupno je postigao 39 koševa, uz 11 asistencija i 7 skokova. Njegov učinak i značaj za momčad, također su pouka kako nema veze što je i njemu malo nedostajalo za triple-double.

Pročitajte više