Oko sokolovo: Sudac nije pomogao Riječanima, a Dinamo je poveo iz dvojbenog slobodnjaka

Screenshot: HRT

I NAKON tri kola u drugom dijelu sezone razlika između Rijeke i Dinama je ista - šest bodova. Rijeka je preokretom s 2:1 pobijedila Lokomotivu, a Dinamo s 2:0 bio bolji od Intera.
 
"Otkad je Petev trener nisam vidio Dinamo da odigra svih 90 minuta kvalitetno. Većinu stvari i dalje rješavaju na individualnu kvalitetu i širinu svoje klupe. Osim sjajnog napretka i prekrasnog gola Hodžića u Vinkovcima i sjajnog gola Pivarića iz slobodnjaka nisam vidio ništa", komentirao je Joško Jeličić u HTV-ovoj emisiji "Stadion".
 
Nakon utakmice iz Intera su se žalili kako je Dinamo poveo iz slobodnjaka kojem nije prethodio prekršaj.
 
"Diskutabilna odluka. Mi smo 10 puta gledali situaciju i nisam siguran što se trebalo dosuditi. Ipak, sudac je bio tu na tri metra", prokomentirao je sudački ekspert Mateo Beusan, dok je Jeličić dodao kako on ne bi dosudio prekršaj.
 
"Lokomotiva je pala nakon provociranja"
 
Lokomotiva je umalo šokirala Rijeku...
 
"Bili su jako agresivni, dobro blokirali sredinu terena, ali nisu uspjeli zaustaviti najjaču stranu Rijeke - desnu stranu. Osim toga, isprovocirali su kod svog gola i reakciju publike i reakciju igrača Rijeke pa su izgorjeli u svemu tome", rekao je Jeličić pa kao jednog od najbitnijih igrača Rijeke izdvojio braniča Eleza.
 
"On je došao na mala vrata, ali se pokazao kao veliko oružje Rijeke. Riječ je o playmakeru iz zadnje linije, odigrao je ključno dodavanje kod drugog gola."
 
Sporna situacija s utakmice Rijeke i Lokomotive je žuti karton za Ristovskog koji je napao strijelca gostiju Ćorića. Je li trebao dobiti crveni karton?
 
"Potpuno ispravna odluka. Prvo je nesportski reagirao igrač gostiju, a onda ga je Rijekin igrač odgurnuo. Uopće ne postoji dovoljno elemenata da ga se isključi", smatra Beusan.
 
"Carrillo je izjavio da su bili ravnopravni? Na mom televizoru to nije tako izgledalo.."
 
Osijek je s 2:1 pobijedio Hajduk, a nakon utakmice trener splitskog kluba izjavio je kako su momčadi bile ravnopravne.
 
"Na mom televizoru to nije tako izgledalo... Mislim da je to malo čudno reći kad se pogleda posjed lopte. Čudno mi je i zašto on forsira ovakav sustav. Hajduk nema bočne igrače za njegov sustav. Said i Futacs trebaju centaršuteve, a bekovi to ne mogu pratiti. Nije mi jasno zašto on forsira tu igru. Njegova teorija je sjajna, a praksa bitno drugačija. Čeka ga težak rad."
 
Osijek je poveo iz jedanaesterca, koji je za Carrilla dvojben.
 
"Ma čist jedanaesterac."
 

Pročitajte više