Start u Singapuru najdramatičniji trenutak F1 sezone: Pogledajte najbolje okršaje

Foto: Getty Images/Guliver Image

IZA nas je uzbudljiva sezona Formule 1, a na kraju godine F1 i njeni fanovi izabrali su najbolje i najdramatičnije trenutke.

Fanovi su start VN-a Singapura u kojem su odustali Raikkonen, Vettel i Verstappen proglasili najdramatičnijim trenutkom F1 sezone 2017. u glasanju na službenoj F1 stranici.

Vettel je osvojio pole position ispred dvaju Red Bullovih vozača Verstappena i Ricciarda te momčadskog kolege Raikkonena u lošem izdanju Mercedesa koji su bili peti i šesti. Bila je to idealna prilika da Vettel tri boda zaostatka za Hamiltonom nakon VN-a Italije pretvori u ponovno vodstvo u svjetskom prvenstvu koje je izgubio na prethodnoj utrci, ali stvari su se za njega i Ferrari odvile katastrofalno.



Vettel je loše startao na prvoj kišnoj utrci u Singapuru, krenuo pokrivati lijevu, unutarnju stranu na putu prema prvome zavoju, ali tu su bili i Verstappen i Raikkonen te je došlo do sudara u kojem su Raikkonen i Verstappen odmah odustali, a Vettel nekoliko zavoja kasnije.

Hamilton je pobijedio i izgradio 28 bodova prednosti u prvenstvu koje Vettel do kraja sezone više nije mogao okrenuti.

Pogledajte svih 10 najdramatičnijih trenutaka F1 sezone 2017.


Dvoboj Hamiltona i Vettela u Španjolskoj proglašen najboljim u F1 2017.

Službena F1 stranica proglasila je dvoboj Lewisa Hamiltona i Sebastiana Vettela na VN-u Španjolske najboljim vozačkim dvobojom u Formuli 1 2017.

Vettel i Hamilton vodili su nekoliko uzbudljivih borbi za pobjede ove sezone, uključujući kontroverzni VN Azerbajdžana i napeti VN Belgije, gdje je Vettel cijelu utrku pratio Hamiltona, ali njihov dvoboj na VN-u Španjolske proglašen je najboljim.


Vettel je nakon izlaska iz boksa izašao točno ispred Hamiltona koji je kratko izletio sa staze na asfaltiranoj izletnoj zoni u prvom zavoju, ali u njihovu drugom okršaju, u kojem je Hamilton imao novije gume, Britanac je izašao kao pobjednik.

Bila je druga Hamiltonova pobjeda na prvih pet utrka sezone nakon VN-a Kine, a dvije pobjede i vodstvo u ukupnom poretku imao je i Vettel.

Drugi najbolji dvoboj ove sezone je okršaj starih rivala Hamiltona i Alonsa na VN-u Meksika, a treći dvoboj Vettela i Ricciarda u Kini.

 

 

 

Pročitajte više