SP u rukometu

Karačić ne želi na operaciju zbog Hrvatske. Stepančić prekrižen za SP

Foto: EPA

IZBORNIK hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar objavio je popis igrača za drugi krug priprema za Svjetsko prvenstvo 2021. godine, koje će se održati od 13. do 31. siječnja u Egiptu. Na njemu se nalazi 21 igrač. 

Svjetska rukometna federacija (IHF) dopustila je savezima da na popis mogu staviti i u Egipat dovesti 20 igrača. Na osnovnom popisu Line Červara nema Igora Karačića. Njega u ovom trenutku muči ozljeda pubisa i on će nastaviti svoj oporavak u Mostaru i Zagrebu sljedećih nekoliko dana i, ako se oporavi na vrijeme, stavit će se na raspolaganje reprezentaciji. Inače, Igor Karačić se nalazi na osnovnom popisu 35 igrača koje je Lino Červar prijavio za Svjetsko prvenstvo i može se priključiti reprezentaciji u svakom trenutku bez problema.

Definitivno je za SP otpao Luka Stepančić

"Već mjesec dana imam malo teži oblik upale pubisa. U dogovoru s reprezentacijom i s klubom na neki način izbjegli smo operaciju jer svim silama želim igrati na Svjetskom prvenstvu. Trenutno se nalazim u Mostaru sa svojim trenerima i fizioterapeutima i radimo sve da ubrzamo moj oporavak, da napravimo dobru rehabilitaciju. I u slučaju da sve bude dobro, i da me reprezentacija bude trebala, stavit ću se na raspolaganje. Dat ćemo sve od sebe da se oporavim za Svjetsko prvenstvo", kazao je Karačić.

Osim njega, na popisu nema i desnog vanjskog Luke Stepančića koji je definitivno otpao za Svjetsko prvenstvo. On se još uvijek nije dovoljno oporavio od operacije stopala.

Hrvatska će odigrati dvije prijateljske utakmice protiv Španjolske

Reprezentacija će se okupiti u Zagrebu na Novu godinu u 8:30 i nakon testiranja krenuti u Poreč na završne pripreme za Svjetsko prvenstvo. U sklopu tih priprema reprezentacija će odigrati i dva susreta EHF EURO Cupa sa Španjolskom, 5. siječnja u Poreču u 17:15 te 9. siječnja u Madridu u 18 sati. Nakon toga reprezentacija se nakratko vraća u Zagreb i već 12. siječnja leti za Alexandriju gdje će igrati susrete prvog kruga Svjetskog prvenstva.

Konačan popis za drugi krug priprema za SP:

VRATARI: Marin Šego (Montpellier), Ivan Pešić (Meškov Brest), Mate Šunjić (US Ivry)

DESNA KRILA: Ivan Čupić (RK Vardar), Zlatko Horvat (RK Metalurg)

LIJEVA KRILA: Manuel Štrlek (Veszprem), David Mandić (PPD Zagreb)

PIVOTI: Željko Musa (SC Magdeburg), Marino Marić (MT Melsungen), Ilija Brozović (TSV Hannover), Marin Šipić (PPD Zagreb)

SREDNJI VANJSKI: Luka Cindrić (Barcelona), Domagoj Duvnjak (THW Kiel)

LIJEVI VANJSKI: Janko Kević (RK Nexe), Marko Mamić (Leipzig), Halil Jaganjac (RK Nexe), Josip Šarac (RK Celje)

DESNI VANJSKI: Ivan Martinović (THV Hannover), Šime Ivić (HC Erlangen), Luka Šebetić (Tremblay), Josip Vekić (RK Vardar)

Pročitajte više