RUKOMET

Stepančić: E pa vratili smo im batine. Mentalno, mi smo prvaci

Screenshot: Index

HRVATSKI rukometaši sinoć su u dramatičnoj utakmici nadigrali Njemačku 25:24 i osigurali plasman u polufinale Europskog prvenstva. U 11 sati održana je konferencija za medije na kojoj su se osvrnuli na veliku pobjedu i okrenuli idućim utakmicama.

Nakon Line Červara pred novinare je sjeo Marin Šego koji je svojom obranom osigurao pobjedu Hrvatske u jučerašnjoj utakmici.

"Nismo se nešto naspavali, nismo mogli zaspati nakon pobjede. Imamo ručak danas, nešto malo obaveza i kreće priprema za iduću utakmicu sutra. Jučer je ekipa povukla više, tijek utakmice je bio takav da nisam uspio ući u seriju velikog broja obrana, ali najbitnije je da smo se vratiti kad su svi mislili da za to nema šanse. Pokazali smo karakter i odigrali vrhunsku utakmicu", rekao je Marin Šego pa dodao: 

"Uvježbavali smo 5:1 i 6:0 obrane i dobro smo ih uigrali. Mislim da krademo dosta lopti i zabijamo lakih golova, tu je Duvnjak najbolji. Sada ide Češka, nešto slabiji protivnik, ali mi znamo da ako ne igramo na 100% ne možemo pobijediti utakmicu. Hvala navijačima koji nas bodre u velikom broju", zaključio je Šego nakon kojeg je pred novinare sjeo Luka Stepančić:

"Bilo je teško zaspati nakon utakmice, ali se bilo i jako lijepo probuditi. Znali smo što nas čeka, znali smo da tuku, ali skupili smo snage za 60 minuta protiv njih. Uspjeli smo im i vratiti nešto batina, dobro je da smo mi ti koji su slavili", rekao je Stepančić pa dodao: 

"U nekim trenutcima nisam bio najbolji, pogledao sam snimku i vidio da sam par puta bio korak preblizu zoni, to je bilo zbog želje za pobjedom. Očekivali smo dublju zonu Njemačke, ali ostavili su nam prostora za udarce iz daljine. Vratili smo se s -5 i dokazali si da smo mentalno najjača ekipa na turniru", rekao je Stepančić. 

* Video sadržaj s Europskog prvenstva u rukometu na Index Sportu powered by PPD.

Pročitajte više