NBA LIGA

Stephen Curry mora na novu operaciju, otkrio je kad se vraća

Foto: EPA

STEPHEN CURRY prije desetak dana bio je na operaciji lijeve ruke, koja je slomljena nakon što je na nju pao centar Phoenixa Aron Baynes.

Ta je ozljeda definitivno upropastila sezonu Golden State Warriorsa, koji ni sa zdravim Curryjem nisu mogli sa sigurnošću računati na doigravanje. Njegov dugotrajni izostanak usmjerio ju je prema dnu poretka, Warriorsi su trenutačno najlošija momčad NBA lige s omjerom 2-9.

Prije sinoćnje utakmice protiv Utah Jazza, u kojoj je Bojan Bogdanović s 12 koševa pomogao gostima da dođu do pobjede 122:108, Curry je održao press konferenciju na kojoj je otkrio da će morati na još jednu operaciju te objavio kad se planira vratiti košarci.

"Moram na drugi zahvat početkom prosinca da mi izvade vijke. Nakon toga je najbitnije da oteklina što brže splasne da mogu početi raditi na pokretljivosti ruke. Do daljnjega neću putovati s momčadi, barem do nove godine", rekao je dvostruki MVP NBA lige.

S obzirom na ozljedu Klaya Thompsona, čiji se povratak ne očekuje prije ožujka, mnogi smatraju da se ni on ni Curry neće vraćati košarci ove sezone kako ne bi riskirali nove probleme u utakmicama koje ništa neće značiti. Međutim, Curry to demantira.

"Definitivno očekujem da ću igrati ove sezone. Ne znam kad, vjerojatno negdje početkom proljeća, sve ovisi o brzini rehabilitacije. Nikad prije nisam ništa slomio ni imao sličnu ozljedu ruke", kaže Curry.

Pročitajte više