Hrvatski treneri

Štimac ostaje izbornik Indije. Dobio je težak zadatak, ako ga ne ispuni - otkaz

Foto: Profimedia

IGOR ŠTIMAC ostat će izbornik Indije, javljaju tamošnji mediji. Prihvatio je ponudu saveza te će povesti ekipu na Azijski kup, koji se održava u lipnju i srpnju iduće godine. Ipak, pred hrvatskog stručnjaka je postavljen jedan poprilično težak zadatak.

Naime, prema pisanju indijskih medija, Štimac mora odvesti reprezentaciju u četvrtfinale Azijskog kupa ili će dobiti otkaz. Taj zadatak neće biti lako ispuniti jer je Indija u svojoj povijesti samo jednom dogurala do četvrtfinala tog natjecanja, i to još 1964. godine, kada je bila druga. Ukupno je nastupila na tek četiri od mogućih 17 izdanja Azijskog kupa te je u svim ostalim navratima ispala u grupi.

Štimčeva Indija izborila plasman kao prva u skupini

Dodajmo da još uvijek nije poznato gdje će se održati nadolazeći Azijski kup jer je Kina zbog koronavirusa odustala od domaćinstva. Štimčeva Indija izborila je plasman kao prva u svojoj kvalifikacijskoj skupini. Sustav natjecanja jednak je kao na Euru, sudjeluju 24 ekipe podijeljene u šest skupina, a prvoplasirane i drugoplasirane, kao i četiri najbolje trećeplasirane, izborit će osminu finala.

Štimcu je ovo treće produljenje ugovora na mjestu izbornika Indije. Stigao je 2019. na dvogodišnji ugovor pa je 2021. dobio produljenje na nekoliko mjeseci. U rujnu iste godine ugovor mu je bio produljen na još godinu dana, a sad kad mu je istekao, Indijci su ga ponovno odlučili zadržati.

Pročitajte više